duminică, aprilie 11, 2021
Fotbal Național

Primarul Toma Peștereanu (Costești) atrage atenția că, în alte județe, marile companii bagă milioane de lei în sport. La Vâlcea, situația e neagră!

213Vizualizari
Toma Peștereanu, primarul din Costești, a remarcat că, la Vâlcea, foarte puțini oameni de afaceri se implică în finanțarea activităților sportive. Asta în timp ce, în alte județe, sponsorizările sunt mult mai consistente.
„Există posibilități legislative de a fi scutit de anumite impozite, dacă investești în sport. Sportul înseamnă sănătate şi e o prioritate, mai ales când vine vorba de generația tânără, care s-a cantonat parcă și mai mult pe tablete, telefoane și alte activități conexe. Orice firmă are posibilitatea să investească în sport, dar nu prea văd să se întâmple asta. Citesc și eu presa și văd cum, prin alte județe, situația e mult mai bună din acest punct de vedere. De exemplu, echipa de fotbal Minerul Costești a reușit să convingă mai multe companii mari din Vâlcea să ne ajute. Vorbeam recent cu reprezentanții clubului Jiul Rovinari şi am rămas însă uimit. Fotbalul și boxul au buget anual de 12 miliarde de lei vechi doar de la Primărie. Deci, despre ce vorbim? La noi se vorbește doar de sute de milioane, pentru un club de județ. Păi, cum să faci performanță în aceste condiții? Primarul din Rovinari le-a spus celor din primărie: «Haideţi să dăm bani pentru mișcare! Să încurajăm sportul!» La noi, dacă primăria dă 1 miliard de lei pentru sport, deja oamenii sar în sus, că sunt irosiți banii comunităţii. Și, uite așa, vom ajunge să avem copii bolnavi! Nu pot înțelege de ce în Vâlcea nu se încurajează deloc mișcarea. Suntem foarte înguști în gândire”, a explicat primarul PSD din Costești, Toma Peștereanu.