Fotbal Județean

Primarul Toma Peștereanu (Costeşti): Barajele pentru Liga a III-a trebuiau să se joace când s-ar fi ştiut clar că poate începe şi campionatul

383Vizualizari
FRF a anunțat că este obligatoriu ca echipele care vor disputa meciurile de baraj pentru Liga a III-a să facă testele pentru Covid-19. Asta implică cheltuieli foarte mari, de 10 mii de lei pentru combatante, la care se adaugă și cele cu deplasarea, cazarea etc. Primarul din Costeşti, Toma Peștereanu, nu a fost de acord cu planul Federaţiei, mai ales că nici nu se ştie când va începe noul sezon al Ligii a III-a.
„FRF trebuia să găsească alte soluții. Păi, ok, facem teste, dăm barajul, promovăm, iar apoi, în Liga a III-a, ce facem? Alte teste, meci de meci? Din punctul meu de vedere, fotbalul trebuia să se reia atunci când situația ar fi permis acest lucru. La ce se întâmplă acum în ţară, mai putem vorbi de aşa ceva? Nici vorbă… Consider că barajele trebuiau să se joace când s-ar fi ştiut clar că poate începe şi campionatul”, a subliniat Peștereanu.

Minerul Costeşti dispută meciul cu Petrolul Potcoava sâmbăta aceasta, de la ora 17.30, pe stadionul din Valea Ursului (Bascov)

În condiţiile în care echipa Unirea Ţigăneşti (din Teleorman) a anunţat că nu are bani pentru a susţine testele Covid-19, motiv pentru care nu va participa la „triunghiularele” de baraj, Minerul Costeşti va mai susţine un singur meci pentru a promova în Liga a III-a. Este vorba de partida cu Petrolul Potcoava, campioana judeţului Olt, care va avea loc sâmbătă, 1 august, de la ora 17.30, pe teren neutru, mai precis pe Stadionul „Comunal” din Valea Ursului, un sat din comuna Bascov (Argeş). Câştigătoarea va obţine dreptul de a evolua din sezonul viitor în ultimul eşalon naţional. Din păcate, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de Covid-19, duelul din acest week-end se va disputa fără spectatori.