Fotbal Național

Primarul Toma Peştereanu, dezamăgit după „dubla” Costeşti – Şimian. „Suntem prea mici într-o lume meschină. Mă retrag din fotbal!”

636Vizualizari
Toma Peştereanu s-a declarat extrem de dezamăgit de prestaţia arbitrilor în „dubla” pe care Minerul Costeşti a disputat-o cu Viitorul Şimian, pentru menţinere / promovare în Liga a III-a. Primarul din Costeşti spune că a fost atât de dezgustat de cum au decurs lucrurile în ambele manşe, încât a decis să se retragă din fotbal.

„Am ajuns la concluzia patronului de la Mostiştea Ulmu, după barajul cu Steaua, care a desfiinţat echipa după ce a luat bătaie din două penaltiuri inventate”

„Nu credeam că e posibil aşa ceva în fotbalul din România! În meciul retur, din Zăvoi, am încasat un gol în startul partidei, după un ofsaid mare cât casa, de 2-3 metri. Apoi, la scorul de 2-1 pentru adversari nu am primit un penalti clar, la un fault asupra unui jucător de-al nostru. Din păcate, nu putem să ne luptăm şi cu arbitrajele, suntem prea mici pentru fotbalul ăsta plin de interese meschine! E foarte greu să mai revii după ce pleci de la 0-1, în urma unei grave greşeli de arbitraj, să te lupţi să egalezi, iar la 1-2, să nu mai fii lăsat să restabileşti din nou echilibrul şi să mai ai o fărâmă de şansă de a mai spera la evitarea retrogradării. Sunt dezamăgit, suntem prea mici într-o lume atât de meschină! Am ajuns tot la concluzia patronului de la Mostiştea Ulmu, după barajul cu CSA Steaua Bucureşti, care a desfiinţat echipa după ce a luat bătaie din două penaltiuri inventate. La fel şi noi, am încasat un gol neregulamentar, dintr-un ofsaid evident, văzut de toată lumea, nu şi de arbitri, iar apoi nu ni s-a dat un penalti. E imposibil să mai revii când ţi se întâmplă aşa ceva, chiar simţi că ai plumb în ghete! Fazele acelea au decis practic meciul: dacă nu era 0-1, am fi marcat primul gol, iar apoi am fi beneficiat de un penalti. Deci, în loc de 1-3 la pauză, putea fi 2-2, şi alta era soarta meciului, ţinând cont că am marcat de trei ori în cel de-al doilea mitan. În prima repriză, adversarii au mai jucat cât de cât, dar după pauză au căzut fizic, s-au tăvălit în continuu pe jos, să tragă de timp, vreo 20 de minute adunate, după calculele mele, dar noi am avut şi o grămadă de ratări”, a răbufnit Toma Peştereanu.

„Nu credeam că arbitrii îşi pot bate joc într-un asemenea hal de munca noastră. Am tot respectul pentru jucători, e păcat de efortul depus de ei în tot sezonul!”

Deznodământul barajului cu Viitorul Şimian, dar mai ales prestaţia arbitrilor în dubla manşă l-au nemulţumit total pe Toma Peştereanu, care anunţă că va lua o pauză din „proiectul Minerul Costeşti”. „Sunt total dezamăgit, total nemulţumit! Şi nu doar pentru prestaţia din Zăvoi a arbitrilor, ci din ambele meciuri de baraj. La Drobeta Tr. Severin, arbitrul din Craiova (n.r.: Marius Bădoiu) a fost total pe faţă cu Viitorul Şimian, pur şi simplu a fost măcel, iar pe teren propriu brigada n-a văzut un ofsaid de 2-3 metri, după care centralul (n.r.: Sergiu Anton, din Bucureşti) nu ne-a dat un penalti. Sunt două lucruri care au făcut diferenţa în acest baraj. Nu credeam că nişte arbitri îşi pot bate joc într-un asemenea hal de munca noastră. E păcat de efortul depus de jucători în tot sezonul! Am tot respectul pentru băieţi, păcat de ei că au pierdut această dublă! Dar eu voi lua o pauză! Nu ştiu dacă echipa va evolua în Liga a IV-a sau tot în Liga a III-a, în cazul în care vom primi invitaţie de la FRF, dar un lucru e clar: eu nu mai rămân în proiectul acesta. Dacă ceilalţi vor să continue, nu am nicio problemă, e treaba lor. Personal, sunt foarte supărat şi nu mai accept să-şi bată joc nişte arbitri de munca noastră! N-are rost să mai continui în aceste condiţii. Pur şi simplu, nu mai am puterea să mai lupt! Şi pentru ce? Renunţ! Nu mai pot! Sunt nemulţumit, dezamăgit, obosit! Repet, e păcat ce s-a întâmplat, pentru că băieţii s-au dăruit şi nu meritau să retrogradeze aşa! Trăim într-o lume prea meschină, n-are rost să mă mai bat cu morile de vânt! Mă voi întoarce în fotbal după ce voi construi stadionul din Costeşti. Până atunci, fac o pauză!”, a încheiat Toma Peştereanu.