Fotbal Național

Primarul Toma Peştereanu: „Era păcat să nu continuăm în Liga a III-a! Minerul Costeşti a făcut cunoscut numele localităţii peste tot în ţară!”

1.16KVizualizari
Deşi în sezonul trecut s-a clasat pe ultimul loc în play-out-ul Seriei a VI-a din Liga a III-a şi a retrogradat la judeţ, Minerul Costeşti îşi va continua activitatea la nivel naţional, după ce mai multe echipe s-au retras din campionat. Gruparea vâlceană aşteaptă, din oră în oră, invitaţia FRF pentru evolua mai departe în ultimul eşalon fotbalistic al ţării.
Vestea l-a bucurat nespus de mult pe primarul din Costeşti, Toma Peştereanu. „Sperăm ca decizia FRF să vină cât mai repede, să ne apucăm de treabă şi să avem timp să încropim lotul pentru noul campionat, să nu ne prindă descoperiţi rău de tot startul sezonului. Mai în glumă, mai în serios, nu ar fi însă o surpriză acest lucru! Am pornit oricum slab cam de fiecare dată în cele două sezoane anterioare, dar am progresat pe parcurs. Sper ca în ediţia 2022-2023 să avem însă un lot mult mai bun decât cel de anul trecut. Cu siguranţă, vom găsi măcar 15-16 jucători pentru a începe campionatul, dar e nevoie ca FRF să confirme cât mai repede prezenţa noastră în Liga a III-a, ca să ştim mai exact ce avem de făcut în continuare. Incertitudinea asta nu e bună, nu ştim cum trebuie să procedăm”, a declarat Toma Peştereanu.
Primarul din Costeşti mai spune că menţinerea în Liga a III-a este importantă şi pentru că e foarte greu să ajungi la acel nivel. „Era păcat să nu continuăm în Liga a III-a! Când eşti la acel nivel şi retrogradezi sau te desfiinţezi, cu greu mai ajungi acolo! Sunt paşi dificili de parcurs, trebuie să investeşti mai mult decât te-ar costa ca să rămâi! E nevoie să câştigi campionatul şi barajul de promovare, când nu ştii peste ce adversar dai, ce conjuctură ai, deci sunt multe chestii complicate. Repet, dacă nu te zbaţi să rămâi la acel nivel, e foarte greu să mai ajungi înapoi! E altceva să joci la nivel naţional, faţă de judeţ! De aceea, am sperat tot timpul că vom continua în Liga a III-a. Pentru localitate, faptul că avem echipă în ultimul eşalon naţional, e un lucru extraordinar! Chiar dacă n-avem încă un stadion la Costeşti! E un lucru bun că Minerul Costeşti a făcut cunoscut numele localităţii peste tot în ţară!”, a subliniat Toma Peştereanu.