marți, mai 17, 2022
Administrație

Primarul Viorel Radi extinde reţeaua de canalizare în satele Buneşti şi Teiuşu

502Vizualizari

În această perioadă, la Buneşti, se derulează lucrările de extindere a reţelei de canalizare din localitate. Potrivit primarului Viorel Radi, este vorba de o investiţie pe o lungime de 10 kilometri, pentru care alesul PSD a obţinut finanţare, în vara anului 2017, prin PNDL 2. Valoarea totală a proiectului „Extindere canalizare în satele Teiuşu şi Buneşti, punctul „Treime”, aşa cum a fost aprobată de Ministerul Devoltării, se ridică la 5,08 milioane de lei.
„La Buneşti, reţeaua de canalizare a fost introdusă prima oară în urmă cu 15 ani. În 2017, am iniţiat însă realizarea acestei investiţii de extindere a sistemului pentru că, în anumite zone ale localităţii, s-au ridicat case noi, aşa că a trebuit să ajungem cu conducta şi la gospodăriile respective. În acest sens, reţeaua de canalizare va fi extinsă în satele Buneşti şi Teiuşu. Lucrările au început în urmă cu câteva luni, iar proiectul are ca termen de finalizare vara anului viitor”, a subliniat Viorel Radi.

În această perioadă, se lucrează intens şi la construirea grădiniţei cu program prelungit

Aşa cum se cunoaşte, tot în această perioadă, la Buneşti, se lucrează intens şi la cealaltă investiţie pentru care social-democratul a obţinut fonduri guvernamentale în vara anului 2017. Este vorba de construirea unei grădiniţe cu program prelungit, care are o valoare aprobată de Ministerul Dezvoltării de 3,23 de milioane de lei.
„Aşa cum am mai precizat, acolo îşi vor desfăşura activitatea trei grupe de copii. Grădiniţa e dotată cu echipamente IT de ultimă generaţie (computere, imprimante etc), mobilier modern, dar şi cu maşini de spălat profesionale. Practic, va fi o clădire demnă de mileniul 3! Extinderea canalizării în satele Teiuşu şi Buneşti, precum şi construirea noii grădiniţe sunt sunt singurele proiecte pentru care am obţinut finanţare prin PNDL 2, dar au o valoare totală foarte mare, de 8,31 de milioane de lei”, a adăugat primarul PSD al comunei Buneşti, Viorel Radi.