Diverse

Probleme pentru investitorii în agroturism din Vaideeni. AFIR a scăzut punctajul pentru localitate de la 16, la 5 puncte. Primarul Daniel Băluţă trage un semnal de alarmă

138Vizualizari
Primarul din Vaideeni, Daniel Băluţă, a identificat o problemă cu care investitorii din localitate se vor confrunta pe viitor, la obţinerea de fonduri europene pentru deschiderea unor afaceri în domeniul agroturistic. Potrivit alesului PSD, luna trecută, reprezentanţii AFIR Craiova au scăzut punctajul acordat pentru localitate, astfel că toţi cei care vor dori să facă pensiuni vor fi din start dezavantajaţi, iar proiectele depuse la Vaideeni vor avea mai puţine şanse de a beneficia de finanţare.
„Peste noapte, AFIR ne-a scăzut punctajul pe localitate, de la 16, la 5 puncte, iar acesta e un lucru rău pentru investiţiile în agroturism. Practic, asta înseamnă că dacă cineva vrea să facă o pensiune în localitatea noastră va pleca din start cu 11 puncte în minus, doar că e din Vaideeni. Nu ştiu de ce s-a luat o asemenea decizie, mai ales că zona este una cu tradiţie, specifică agroturismului, iar afacerile de acest gen se pretează cel mai bine. Nu ştiu ce vor face cei care au depus până acum proiecte la AFIR, pentru construirea de noi agropensiuni. Ne vom interesa să aflăm de ce s-a întâmplat asta şi ni s-a scăzut punctajul pe localitate, pentru că ar fi păcat să nu mai avem investiţii de acest gen la Vaideeni”, a dezvăluit primarul din Vaideeni, Daniel Băluţă.