miercuri, ianuarie 19, 2022
Handbal

Profesoara AG Norgaard, mesaj încurajator în plină pandemie de coronavirus: „Încercați să vă relaxați şi să rămâneţi pozitivi, situația se va îmbunătăți!”

376Vizualizari
Chiar dacă a pierdut derbiul din Capitală cu CSM Bucureşti (22-23), SCM Rm. Vâlcea a rămas în cursa pentru un nou titlu naţional, iar asta deoarece bilanţul întâlnirilor directe cu echipa din Capitală este favorabil formaţiei antrenate de Florentin Pera. Aşa cum se cunoaşte, în tur, campioana en-titre s-a impus cu 20-19. Din păcate, sezonul a intrat într-o pauză forţată din cauza bolii începutului de secol 21 (Covid-19), iar deznodământul va fi cunoscut abia peste câteva săptămâni (sau poate niciodată!).
În plină vacanţă competiţională, site-ul frh.ro a demarat o campanie de interviuri flash cu mai multe jucătoare din Liga Florilor, pentru a afla cum îşi petrec acestea timpul departe de handbal. Una dintre cele care au acceptat să dea câteva declaraţii e daneza Ann Grete Norgaard. „Cum mă antrenez în această perioadă de pauză? Alerg pe afară, fac exerciții de sală cu ce am acasă. Am norocul de a avea o kettlebell de 12 kg, o minge medicinală, două gantere, o roată pentru abdomene și fac antrenamente cu greutatea corpului. Cel mai important lucru pe care mi l-am cumpărat recent a fost o pereche nouă de încălţăminte pentru alergare. Mă bucur de timpul în plus pe care îl pot petrece cu prietenul meu. Însă, bineînţeles că îmi lipsesc coechipierele şi meciurile de handbal. Vă doresc tuturor să aveți grijă de voi! Spălați-vă pe mâini, păstrați distanța, stați în casă pe cât posibil şi rămâneți izolaţi dacă vă simțiți cât de puțin bolnavi. Încercați să vă relaxați şi să fiţi pozitivi, pentru că situația se va îmbunătăți! Dacă vă este greu să rămâneți optimişti, încercați să scrieți zilnic 3-5 lucruri pozitive zilnic pe hârtie pentru a vă forța mintea să se gândească la lucrurile bune. Abia aștept să ne revedem!”, a subliniat handbalista în vârstă de 36 de ani, care este profesoară de matematică şi de ştiinţe sociale, o meserie pe care nu o poate practica, temporar, din pricina sportului.