Administrație

Proiect de 1 milion de lei, la Bujoreni, pentru achiziţionarea a 300 de tablete pentru elevi, calculatoare şi laptop-uri pentru cadre didactice

651Vizualizari
Comuna Bujoreni a primit fonduri de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) în vederea decontării facturilor pentru obiectivele de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba despre suma de 644.300,36 lei, cu care se va achita contravaloarea lucrărilor la Şcoala Gimnazială Gura Văii (lucrare finalizată în proporţie de 95 %) şi la Şcoala Primară Olteni (lucrare finalizată în totalitate).
De asemenea, primarul Gheorghe Gîngu a anunţat şi depunerea spre finanţare cu fonduri europene a unui proiect în valoare de aproape 1 milion de lei. „Nu este nicio noutate că susţin digitalizarea educaţiei şi voi face tot ceea ce îmi stă în putinţă pentru a realiza acest lucru în comuna noastră. În cadrul acestui proiect vor fi achiziţionate peste 300 de tablete pentru elevii din Bujoreni, dar şi calculatoare şi laptop-uri pentru cadrele didactice. Toate sălile de clasă din şcoli vor avea table inteligente, iar laboratoarele de informatică vor fi dotate cu echipamente IT de ultimă generaţie. Mai mult decât atât, unităţile de învăţământ vor fi conectate la reţele de Internet şi vor fi supravegheate printr-un sistem video modern”, a dezvăluit liberalul.

Primăria Bujoreni a achiziţionat 500 de teste Covid-19 Antigent pentru testarea cadrelor didactice şi a elevilor

Tot legat de capitolul învăţământ, Gheorghe Gîngu a menţionat că, luni, 8 februarie, elevii din Bujoreni au început cursurile în cele mai bune condiţii, în şcoli dezinfectate. „Primăria Bujoreni a achiziţionat 500 de teste COVID-19 ANTIGEN pentru testarea personalului, dar şi a elevilor care au consimţământul părinţilor. La toate şcolile din comună s-a făcut triaj epidemiologic de către asistentul medical comunitar, s-au respectat toate regulile sanitare şi s-au luat toate măsurile pentru ca elevii şi cadrele didactice să îşi desfăşoare activitatea în siguranţă. De asemenea, elevii din Bujoreni au primit, încă din prima zi, lapte, corn şi măr. Mult succes în semestrul II, dragi elevi şi dragi cadre didactice!”, a transmis Gîngu.
În final, primarul comunei Bujoreni le-a mulţumit tuturor celor ce s-au implicat în elaborarea documentelor pentru proiecte, dar şi celor care au acţionat în gestionarea situaţiilor apărute la nivelul comunei. „Îi asigur pe cetăţenii din Bujoreni că vom continua să implementăm proiecte cu fonduri europene, pentru că eu consider că sunt cele mai sigure surse de finanţare în demersul nostru de a moderniza fiecare sat în parte din comuna noastră”, a încheiat Gheorghe Gîngu.