sâmbătă, februarie 27, 2021
Administrație

Proiect de introducere a 20 de kilometri de reţea de gaze naturale la Dăeşti. Olaru şi Popolan vor obţine 5,92 de milioane de lei de la FDI

841Vizualizari

Ciprian Olaru şi George Popolan au finalizat documentaţia pentru mega-proiectul de introducere a reţelei de gaze naturale în comuna Dăeşti. Zilele acestea, reprezentanţii administraţiei publice din localitatea vâlceană aflată la câţiva kilometri de Râmnic vor obţine şi autorizaţia de construcţie, iar apoi vor trimite toate actele la Guvern. Investiţia va beneficia de finanţare de la FDI şi vizează realizarea a 20 de kilometri de reţea de gaze naturale în toate satele din Dăeşti. „Autorizaţia de construcţie e ultimul document de care mai avem nevoie înainte de semnarea contractului pentru înfiinţarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale în localitatea noastră. Investiţia va avea o valoare de 5,92 de milioane de lei, fără TVA. În total, peste 1000 de gospodării şi aproape 3000 de persoane vor beneficia de acest proiect”, ne-au dezvăluit reprezentanţii Primăriei Comunei Dăeşti.

„Imediat după începerea lucrărilor prin FDI, vom depune documentaţia de extindere a reţelei de gaze naturale”

„Ce-i drept, reţeaua pe care o vom realiza prin FDI nu acoperă integral localitatea, pentru că mai sunt zone unde nu o vom putea introduce, din diferite motive. Practic, mai aveam nevoie de încă 10 kilometri, dar costurile erau prea mari. Totuşi, am o veste bună pentru locuitorii din zonele care nu vor fi racordate în prima fază. Astfel, imediat după începerea lucrărilor prin FDI, vom putea depune un proiect de extindere a reţelei de gaze naturale. După ce vom finaliza investiţia iniţială, vom continua în restul satelor. Este mai greu să înfiinţezi reţeaua, ulterior, la extindere, lucrurile vor fi mult mai simple, nu vom mai avea nevoie de atâtea avize”, a adăugat conducerea administraţiei publice din Dăeşti.
„Practic, reţeaua de gaze naturale e ultima utilitate pe care nu am reuşit, încă, s-o oferim locuitorilor şi ne bucură că vom realiza, în sfârşit, şi această investiţie. Oamenii merită din plin să beneficieze de cele mai bune condiţii de trai, mai ales într-o localitate care se află la doar 4 kilometri de Râmnic. Este o bucurie imensă, atât pentru ei, cât şi pentru noi, că, în ultimii ani, am progresat în ceea ce priveşte investiţiile în comună. Ne facem treaba în primul rând în administraţie, dar nu neglijăm nici sportul şi cultura, pentru că toate fac parte din viaţa unei localităţi. Cu sprijinul oamenilor minunaţi din comună, am realizat proiecte importante şi nu ne vom opri aici”, au încheiat reprezentanţii Primăriei Dăeşti.