luni, ianuarie 18, 2021
Fotbal Județean

Propunere inedită a lui Florin Dinucu: duel între câştigătoarele seriilor de la „Onoare”, pentru desemnarea campioanei Ligii a V-a!

524Vizualizari

Din acest sezon, nu doar Superliga este organizată sub forma unui campionat cu serie unică, ci şi Liga a IV-a. Astfel, la final, AJF Vâlcea va decerna două trofee, pentru cele două campioane ale celor două eşaloane valorice. Jucătorul Florin Dinucu (de la Viitorul Voiceşti) vine însă cu o altă idee, pe care o va avansa preşedintelui Adrian Comănescu. Astfel, acesta propune ca, vara viitoare, AJF Vâlcea să desemneze şi campioana Ligii a V-a. În acest caz, ar urma să aibă loc un meci între cele două câştigătoare ale seriilor de la „Onoare”, pentru a se şti, cu adevărat, care e cea mai bună echipă din Liga a V-a.

De săptămâna trecută, Dinucu este antrenor licenţiat UEFA C

„Există două variante pentru a afla campioana de la „Onoare”. Una ar fi aceea ca trofeul să fie decernat după o „dublă” tur-retur, iar cealaltă ca duelul de gală să aibă loc pe teren neutru, într-o singură manşă, de preferat, chiar în deschiderea finalei Cupei României. În acest caz, şi echipele din Liga a V-a se vor simţi cu adevărat importante, pentru că vor avea prilejul să se bată pentru un nou trofeu, în faţa unui public numeros. Pentru titlul de campioană la „Onoare”, echipa respectivă ar trebui să intre în posesia unui premiu suplimentar, separat de cel pe care şi l-a adjudecat deja pentru câştigarea seriei din care a făcut parte de-a lungul sezonului. Am preluat modelul de organizare a acestei cupe din Italia, de la nivelul Seriei C1, unde se decernează un trofeu asemănător”, a subliniat Florin Dinucu, care a devenit de săptămâna trecută şi antrenor licenţiat UEFA C, după ce a absolvit cursul organizat de AJF Vâlcea.