sâmbătă, septembrie 23, 2023
Fotbal Județean

Propunerea lui Florin Dinucu pentru echipele din judeţ: „Să încheiem acum campionatul actual, iar următorul să înceapă mai devreme, în august! Aşa, ne va mai trece şi dorul de fotbal! Chiar nu mai putem aştepta o lună în plus?”

1.01KVizualizari
În urmă cu două săptămâni, AJF Vâlcea a organizat videoconferinţe cu reprezentanţii echipelor din cele trei ligi judeţene. Cu această ocazie, toţi oficialii au fost chestionaţi în privinţa modalităţilor de continuare sau de încheiere a sezonului actual. Referindu-se la situaţia grea cauzată de pandemia de Covid-19, care a întrerupt, pe termen nedeterminat, toate campionatele, Florin Dinucu (jucător în Liga a V-a, la Viitorul Voiceşti) a subscris părerii clubului său, în speţă a preşedintelui Dumitru Munteanu. Astfel, acesta a propus conducerii AJF ca sezonul actual să se încheie aici, iar ediţia 2020-2021 să demareze mai devreme decât de obicei, în speţă la începutul lunii august. În ideea ca turul să se termine mai devreme şi pentru a nu intra în iarnă, când se preconizează că lumea va trece prin al doilea val de coronavirus.

„Până anul trecut, oficialii şi jucătorii se plângeau că nu pot să joace în august, din pricina căldurii, dar acum vor să meargă la fotbal şi în iulie, la 40 de grade Celsius. Cam ciudat!”

„În opinia mea, ar fi bine ca sezonul actual să se finalizeze în acest moment, iar campionatul viitor să înceapă mai devreme, în prima săptămână din august. Astfel, nu vom risca să avem nici probleme din cauza pandemiei de Covid-19, iar în plus ne va trece şi dorul de fotbal. Până la urmă, ce mai contează o lună fără să mergem pe teren? Chiar nu mai putem aştepta încă 4-5 săptămâni în plus? Dacă sezonul se relua din 15 mai sau de la 1 iunie, era altceva, dar după 1 iulie chiar nu cred că mai e indicat. Şi încă ceva: până anul trecut, mai toţi oficialii şi jucătorii se plângeau că nu pot să joace în august, din pricina căldurii, dar acum vor să meargă la fotbal şi în iulie, la 40 de grade Celsius? Chiar nu mai înţelege nimeni nimic! E o neconcordanţă cam ciudată, nu înţeleg cine ne împinge să jucăm şi ce interese există la mijloc? Păi, dacă la Liga a III-a nu s-a mai putut juca fotbal, din pricina costurilor exorbitante cu testările şi izolarea, cum vom putea noi să intrăm pe teren?”, a subliniat Florin Dinucu.

„Una e să dai startul pe 15 septembrie, ca anul trecut, şi alta pe 10 august, cu cinci săptămâni mai devreme! Nici nu vom intra în iarnă cu etapele şi nici nu va fi nevoie de intermediare”

Dacă se va alege soluţia suspendării campionatului în acest moment, AJF Vâlcea va avea timp suficient la dispoziţie ca să pregătească următorul sezon ca la carte. Astfel, în iulie, se poate discuta pe îndelete pe marginea viitoarei configuraţii a eşaloanelor, fără niciun stres. „Ideea de a juca fotbal în iulie, mi se pare a fi pripită şi neconformă cu realitatea. Mai bine, luăm pauză acum, iar între timp pregătim viitorul sezon, ce sistem vom avea, câte ligi vor fi, câte echipe vor evolua în fiecare etc. Cu ocazia asta, pot fi reorganizate şi competiţiile AJF-ului. Repet, aceasta e cea mai bună soluţie pentru fotbalul judeţean, cu întreruperea campionatului aici şi începerea celui următor mai devreme. Pentru că una e să dai startul pe 15 septembrie, ca anul trecut, şi alta pe 10 august, cu cinci săptămâni mai devreme! În acest caz, nici nu vom intra în iarnă cu etapele, ca să ne prindă următorul val de coronavirus, şi nici nu va fi nevoie de intermediare. De exemplu, dacă vom demara în august, putem să terminăm pe 15 noiembrie. Dacă epidemia va dispărea, s-ar putea juca apoi şi 2-3 etape din retur. Practic, nu trebuie decât ca AJF Vâlcea să preia modelul de la AJF Bihor, cu desemnarea campioanei Superligii în acest moment, restul chestiunilor urmând a fi discutate ulterior, iar aici mă refer la cele legate de promovări şi retrogradări. Cine se mai gândeşte acum la performanţă sportivă?”, a încheiat Florin Dinucu, jucător în Liga a V-a, la Viitorul Voiceşti.