vineri, iulie 30, 2021
Fotbal Național

Radu Banciu şi-a adus aminte de Chimia Rm. Vâlcea, la Fotbal All Inclusive, pe Look Plus. „Era Milan de România, la vremea respectivă!”

591Vizualizari
La finele lunii septembrie, cunoscutul realizator TV Radu Banciu a renunţat la emisiunea „Lumea lui Banciu”, de pe canalul B1 TV. Acesta prezintă acum „Fotbal All Inclusive”, pe Look Plus, unde s-a întors la prima sa dragoste: sportul! Cinci zile pe săptămână, de luni până vineri, Radu Banciu analizează noutăţile din fotbalul intern şi internaţional.
În secţiunea în care răspunde întrebărilor telespectatorilor, Radu Banciu a fost rugat să facă referire şi la Chimia Rm. Vâlcea, dar şi la cum a câştigat formaţia din Zăvoi Cupa României, în anii ’70. Fiind o adevărată enciclopedie în materie de fotbal şi sport,, realizatorul TV a trecut în revistă câţiva jucători din echipa de legendă a Chimiei de la sfârşitul anilor ’80.
„Da, avem amintiri şi din Zăvoi, de unde comentau la radio Pavel Peană sau Dan Ştefănescu. Chimia era una dintre echipele interesante, cu Gîngu, Carabageac, Catargiu, Teleşpan, Başno… Aoleu, ce echipă avea! Era un fel de Milan de România, la vremea respectivă. 🙂 Cum a luat Chimia, în anii ’70, Cupa României? Au fost câteva finale nesăbuite în istorie, dintre echipe de Liga a II-a şi de Liga a III-a”, şi-a amintit Radu Banciu.
Cuvintele de săptămâna trecută ale realizatorului TV au fost remarcate imediat de govoreanul Dănuţ Omeag. Acesta a distribuit pe Facebook fragmentul din emisiunea „Fotbal All Inclusive”, în care Radu Banciu a vorbit despre Chimia Rm. Vâlcea.