Handbal

Raluca Băcăoanu va părăsi Vâlcea şi va evolua, din vară, la o echipă din Ardeal

1.03KVizualizari
La finele campionatului actual, pivotul Raluca Băcăoanu (care va împlini vârsta de 31 de ani pe 2 mai) se va despărţi de SCM Rm. Vâlcea. Aşa cum se cunoaşte, aceasta a ajuns în Sala Traian în vara anului 2017, după un sezon petrecut la Măgura Cisnădie. În prealabil, ea a jucat o lungă perioadă la Unirea Slobozia (2008-2016).
În precedentele două ediţii ale Ligii Florilor, constănţeanca a fost prima opţiune a staff-ului tehnic pentru linia de 6 metri, dar situaţia s-a schimbat radical în campionatul 2019-2020. În condiţiile în care, în ultima perioadă, a fost chinuită şi de o accidentare, aceasta a pierdut postul de titulară în faţa tunisiencei Asma El Ghaoui, iar în plus a ieşit şi din circuitul echipei naţionale. Cum viitorul la Rm. Vâlcea nu mai era deloc unul fericit, mai ales după ce SCM a transferat-o pe norvegianca Maren Nyland Aardahl (26 de ani, de la Bietigheim), „Băcă” va părăsi Sala Traian.
Din sezonul viitor, Raluca Băcăoanu va evolua sub comanda lui Horaţiu Paşca, la Gloria 2018 Bistriţa, unde va încerca să-şi relanseze cariera. Aşa cum se cunoaşte, vara trecută, la echipa din Ardeal a ajuns o altă handbalistă de la SCM Rm. Vâlcea, bielorusa Natallia Vasileuskaya (29 de ani), care a făcut parte, asemenea, din lotul cu care Florentin Pera a cucerit Supercupa României (în 2018), iar ulterior şi titlul naţional (în 2019).