duminică, decembrie 5, 2021
Sporturi

Râmnicu Vâlcea va fi gazda unui turneu de volei din cadrul Campionatului Naţional de juniori. Acesta va avea loc în Sala Capela

466Vizualizari
Sezonul 2020-2021 al Campionatelor Naţionale juvenile de volei se va desfăşura într-o nouă formulă, cu turnee de sală la care vor participa câte patru echipe, Federaţia sperând că acestea se vor disputa începând din martie. Potrivit afirmaţiilor lui Marius Mărgărit, antrenor de volei la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, nu toate oraşele din ţară şi-au dat însă acordul pentru organizarea acestora. Prestigiosul liceu din Râmnicu Vâlcea va putea organiza însă o competiţie juvenilă, iar oficialii de la CNMB au informat deja FR Volei.
„Pentru a organiza un asemenea turneu, e nevoie să ai aprobare pentru folosirea   sălii de sport. Noi am obţinut deja acest lucru, pentru Sala Capela, şi am comunicat deja Federaţiei că putem să găzduim un asemenea turneu. De exemplu, Braşovul nu dispune de această posibilitate!”, ne-a declarat Marius Mărgărit.

Echipa de junioare antrenată de Romaniţa Nicolau va juca la Mioveni

Turneele juvenile din cadrul Campionatelor Naţionale pentru juniori şi junioare ar putea avea loc la începutul lunii viitoare, ori pe 5-7 martie, ori pe 12-14 martie. „După ce am confirmat că putem să organizăm un turneu la Rm. Vâlcea, FR Volei ne-a inclus pe lista gazdelor din campionatul de juniori, iar în Sala Capela ar putea ajunge două echipe foarte puternice. Este vorba de Caransebeş (care joacă şi în Divizia A2) şi Craiova (care are şi multe jucătoare convocate la loturile naţionale). E un lucru bun că vom organiza turneul la Rm. Vâlcea, pentru că vom scăpa de cheltuielile de deplasare în altă localitate”, a spus Marius Mărgărit.
Dacă juniorii pregătiţi de Marius Mărgărit vor evolua în Sala Capela, echipa de junioare de la CNMB – antrenată de Romaniţa Nicolau – va trebui să joace la Mioveni.