duminică, aprilie 11, 2021
Fotbal Diverse

Râmnicul, gazda Supercupei României la minifotbal! Super-meciul Boromir vs. Nova Vita Tg. Mureş s-ar putea juca la Arenele Traian

774Vizualizari

Vinerea trecută, directorul Marius Ţuca, de la SCM Rm. Vâlcea, s-a întâlnit cu Ioan Onicaş (preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România) şi Marian Dascălu (oficial al clubului de minifotbal Boromir). Întrevederea a avut ca ţintă organizarea, la Rm. Vâlcea, în luna octombrie, a Supercupei României la minifotbal. În acest caz, ar fi vorba de un duel de cinci stele între Boromir (câştigătoarea Cupei României) şi Nova Vita Tg. Mureş (campioana naţională în urma turneului final desfăşurat week-end-ul trecut, la Oradea).

Meciul de gală ar urma să aibă loc la Arenele Traian, unde lucrările de modernizare se vor încheia la începutul lunii septembrie.

Ioan Onicaş, preşedintele Federaţiei de Minifotbal, încântat de investiţia de la Vâlcea

„Avem în intenţie să organizăm la Vâlcea, pe noua suprafaţă de tartan care va fi montată la Arenele Traian, o competiţie de nivel naţional sau chiar internaţional. În acest caz, în primă fază, în 2019, ar fi vorba de Supercupa României, dar luăm în calcul şi varianta de a găzdui, anul viitor, Campionatul European de minifotbal. Cei de la Boromir şi-au dorit să organizeze Supercupa în centru, în Scuarul „Mircea cel Bătrân”, pe o suprafaţă de joc adusă special pentru un asemenea eveniment. Dar, cum până în octombrie vom avea gata Arenele Traian, unde vor fi disponibile 3000 de locuri, credem că acolo ar fi varianta cea mai bună pentru acest meci de gală”, a spus Marius Ţuca.

Directorul din Zăvoi a mai declarat că oficialul din Capitală a dorit să afle exact care sunt condiţiile pe care Vâlcea le poate oferi pentru acele competiţii. „Bineînţeles că e nevoie să îndeplineşti anumite lucruri pentru a organiza turnee de anvergură. În speţă, să dispui de nu număr anume de locuri de cazare de anumite stele (ceea ce nu mai e o problemă, în condiţiile în care avem hotelurile Sofianu şi Ramada), să ai baze de antrenament (capitol la care ne încadrăm de asemenea cu brio) şi suprafeţe de joc omologate. În acest sens, la Arenele Traian, terenul va fi de 40 pe 20 de metri şi va avea în jur spaţiu suficient pentru ca jucătorii să se poată antrena în spatele porţii. Federaţia poate să vină şi cu o suprafaţă mobilă, ca să fie pusă peste tartan, cum s-ar fi întâmplat în cazul în care s-ar fi apelat la varianta de a juca Supercupa în centrul Râmnicului”, a adăugat Ţuca.

Goran Bregovic va concerta în septembrie la festivitatea de inaugurare a Arenelor Traian

„Reprezentantului Federaţiei de Minifotbal din România i-a plăcut foarte mult locaţia, în speţă Arenele Traian, aşa că, în curând, ne va trimite caietul de sarcini pentru organizarea la Rm. Vâlcea a Supercupei, în 2019, dar şi a Campionatului European de anul viitor. În eventualitatea în care vom îndeplini condiţiile stipulate, avem şanse mari ca Râmnicul să fie gazda acestor competiţii. Ar fi o lovitură fantastică de imagine pentru Vâlcea dacă le vom organiza aici! Mai ales Supercupa, în condiţiile în care Boromir va fi una dintre cele două echipe care o vor disputa! În cazul unui turneu amplu, european sau balcanic, pentru naţionale, am putea să programăm fazele preliminare la stadionul din Zăvoi, iar finalele la Arenele Traian. Deocamdată, am avut doar o discuţie preliminară cu Ioan Onicaş. iar după ce vom primi caietul de sarcini vom face o ofertă concretă Federaţiei de Minifotbal din România”, a mai adăugat directorul de la SCM Rm. Vâlcea.

Aşa cum se cunoaşte, festivitatea de inaugurare a Arenelor Traian e programată în prima săptămână din luna septembrie, când la Rm. Vâlcea va concerta celebrul Goran Bregovic.