Fotbal Județean

Rapid Buzescu a pierdut primul meci cu SCM Rm. Vâlcea şi e victimă sigură şi în Zăvoi! Returul pentru promovare în Liga a III-a se dispută sâmbăta aceasta

503Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea s-a întors victorioasă de la Buzescu, unde a înfruntat echipa locală, Rapid, în primul meci de baraj pentru promovare în Liga a III-a. Trupa antrenată de Gabriel Mangalagiu a învins cu 2-0, printr-o „dublă” semnată de Ovidiu Popescu, iar sâmbăta aceasta, de la ora 17.30, va disputa returul cu campioana din Teleorman, pe stadionul din Zăvoi.
Fără îndoială, având în vedere diferenţa clară de valoare dintre cele două formaţii şi dintre componenţii acestora, duelul nu va reprezenta decât o simplă formalitate pentru SCM Rm. Vâlcea, care va mărşălui spre un nou succes şi spre o promovare anticipată în ultimul eşalon naţional. Rapid Buzescu va fi victimă sigură în partida de pe Stadionul „Municipal” din Zăvoi, în care nu se va pune decât problema diferenţei de scor de la final. Nu de alta, dar vâlcenii trebuie să confirme eficacitatea deosebită de care au dat dovadă în Liga a IV-a, unde au marcat nu mai puţin de 177 de goluri, în 30 de meciuri, un record la nivel naţional!

Rapid Buzescu n-a dat gol nici în cel de-al cincilea meci de baraj

Din fericire, SCM Rm. Vâlcea a nimerit cu un adversar facil în barajul pentru promovare în Liga a III-a, lucru evidenţiat şi de cotele pe care casele de pariuri le-au oferit înaintea meciului tur cu Rapid Buzescu. În jurul a 1.20 pentru gruparea din Zăvoi şi aproape 7.00 pentru formaţia din Teleorman!
Campioană pentru a treia oară (după titlurile cucerite în 2018 şi 2021), Rapid Buzescu a pierdut toate meciurile de baraj disputate până acum, chiar şi fără a înscrie vreun gol. Aşa cum am mai anunţat, în urmă cu cinci ani, formaţia din localitatea „cu palate, în loc de case” – „Beverly Hills de Teleorman”, cum au supranumit-o reprezentanţii posturilor TV National Geographic, Discovery şi BCC, atunci când au vizitat-o – a pierdut fără drept de apel „dubla” cu Flacăra Horezu: 0-8 în Treapt şi 0-1 pe teren propriu. În urmă cu trei ani, Rapid Buzescu a fost învinsă de două ori şi de Recolta Gheorghe Doja (din Ialomiţa): 0-3 acasă şi 0-2 în deplasare.
Teleormănenii n-au marcat nici săptămâna trecută, în meciul de pe teren propriu contra „municipalilor” din Zăvoi, şi, cu siguranţă, vor avea şanse minime să înscrie în partida de la Rm. Vâlcea. În aceste condiţii, foarte probabil, Rapid Buzescu va bifa cel de-al şaselea meci fără gol marcat la barajele pentrru promovare, în care a suferit şi şase înfrângeri (în tot atâtea meciuri disputate). O bilanţ negativ cu care puţine echipe din ţară se mai pot „mândri”!