Sporturi

Rareş Toader, 99 la sută, la Olimpiada de la Tokyo! Week-end-ul trecut, vâlceanul a devenit campionul ţării cu o nouă performanţă de senzaţie (21,06 metri), cu care a egalat recordul naţional de seniori

67Vizualizari
Week-end-ul trecut, a fost unul excelent pentru atletul vâlcean Rareş Toader. După ce şi-a îmbunătăţit de câteva ori la rând cea mai bună performanţă personală, în săptămânile precedente, acesta a fost Number One şi la Campionatele Naţionale de seniori de la Cluj-Napoca. La competiţia din Ardeal, aruncătorul de greutate în vârstă de 24 de ani (pe care i-a împlinit recent, pe 26 mai) a devenit campionul ţării după ce a expediat bila la 21,06 metri, un rezultat cu care a egalat inclusiv recordul naţional de seniori.

Mai mult ca sigur, nu vor fi 32 de aruncători în lume care să întreacă rezultatul atletului vâlcean

Potrivit clubului Dinamo Bucureşti, la care atletul vâlcean este legitimat, performanţa de săptămâna trecută îi asigură în proporţie de 99 la sută calificarea la Olimpiada de vară de la Tokyo. „EXTRAORDINAR! Rareș Toader – campion național la aruncarea greutății, cu record personal: 21,06 metri! Un rezultat ce îi netezește drumul spre Jocurile Olimpice de la Tokyo. Elevul antrenorului Sorin Tirichiță a aruncat bila la 21,06 metri, egalând şi recordul național. Baremul olimpic este de 21,10 metri, dar, mai mult ca sigur, nu vor fi 32 de aruncători în lume care să-l îndeplinească, astfel că locurile vor fi ocupate de alţi atleţi, în ordinea rezultatelor”, au transmis reprezentanţii clubul Dinamo, pe Facebook.

„Noul titlu de campion, cu un record naţional de seniori egalat, aduce şi biletul către Tokyo”

Imediat după Campionatele Naţionale de seniori de la Cluj-Napoca, şi Rareş Toader a postat pe reţeaua de socializare un mesaj în care explică extrem de bucuros că biletul spre Asia e aproape adjudecat. „Confirmarea recordurilor naţionale de la categoriile J3, J2, J1 şi Tineret aduce un nou titlu de campion național, alături de un record naţional de seniori egalat şi de biletul către Tokyo, analizând World IAAF Ranking. Împreună cu antrenorul meu, Sorin Toader-Tirichiţă, şi antrenorul de pregătire fizică Lucian Nicolescu, încercăm să ne menţinem vârful de formă, pentru că sezonul este departe de a fi încheiat. Ţin să le mulţumesc şi oficialilor de la CSM Ploieşti, dar şi Federaţiei Române de Atletism, care m-au susţinut în timpuri mai puţin plăcute, şi, bineînţeles, clubului actual la care activez, Dinamo Bucureşti, pentru creditul acordat!”, a scris Rareş Toader, pe Facebook, care a dezvăluit în finalul postării sale şi oraşul unde va concura mai departe: Praga (Cehia).