vineri, iulie 30, 2021
Handbal

Răzbunarea ex-vâlcencelor! Blazek, Pricopi, Iuganu, Petrovic şi Simion au pus umărul la remiza de duminica trecută

389Vizualizari

Vara trecută, oficialii de la SCM Rm. Vâlcea s-au despărţit cu prea multă uşurinţă de mai multe jucătoare care au dus greul în lupta pentru obţinerea în premieră a titlului naţional. Şase dintre acestea (!!!) au ajuns la SCM Gloria Buzău, echipă pe care campioana en-titre a ţării a înfruntat-o chiar week-end-ul trecut, în deplasare. Meciul s-a încheiat la egalitate, 26-26, iar asta şi datorită ambiţiei arătate de ex-vâlcence.
Parcă pentru a-şi lua revanşa după ce au fost îndepărtate, toate fostele jucătoare din Sala Traian care au intrat pe teren au dat totul pentru a împiedica formaţia vâlceană. Portăriţa austriacă Petra Blazek a făcut minuni între buturi, iar intervenţiile sale de senzaţie le-au oprit pe campioane să se desprindă decisiv. Pe de altă parte, evoluţii foarte bune au mai avut şi Andreea Pricopi Rotaru şi Ana Maria Iuganu Popa, două jucătoare marginalizate la Vâlcea, care au plecat – n-o spunem noi, ci specialiştii! – „fără să-şi arate adevărata valoare”. Ambele au punctat de câte cinci ori, în momente importante ale meciului. În plus, prestaţii satisfăcătoare au mai avut pivotul Marija Petrovic şi extrema dreaptă Ana Maria Simion, care au fost la rândul lor la înălţime în acest duel. Celelalte două jucătoare care au plecat în vară din Sala Traian, Alexandra Gavrilă şi tunisianca Ines Khouildi nu au evoluat împotriva fostei lor echipe. Altfel, week-end-ul trecut, pe teren s-a mai aflat însă o altă vâlceancă, Alina Ilie (23 de ani), care a marcat de patru ori pentru SCM Gloria Buzău.
Şi încă un lucru care merită amintit cu această ocazie: în urmă cu două luni, Gloria 2018 Bistriţa a învins-o pe SCM Rm. Vâlcea având în lot o altă jucătoare care a plecat din Sala Traian la finele sezonului trecut. Este vorba de bielorusa Natallia Vasileuskaya, aflată în prezent sub comanda lui Horaţiu Paşca. Ce bine că nu mai sunt şi alte echipe în ţară cărora campioana României să le fi cedat jucătoare în vară!