luni, decembrie 6, 2021
Fotbal Județean

Real Bradu şi-a adjudecat titlul în Argeş şi va înfrunta Viitorul Dăeşti în barajul pentru Liga a III-a

1000Vizualizari

Lupta pentru supremaţie în judeţul Argeş s-a încheiat la finele acestei săptămâni, când a avut loc ultima etapă din Liga a IV-a Fortuna Sports. Surprinzător, titlul de campioană a fost adjudecat, „pe ultima sută de metri”, de Real Bradu, în dauna principalei sale rivale, Voinţa Budeasa.
Week-end-ul acesta, trupa antrenată de Mihail Nicolae s-a impus la pas, pe teren propriu, cu scorul de 9-3, în faţa echipei AS Băiculeşti. Real Bradu a acumulat astfel 68 de puncte şi a depăşit-o cu o singură „lungime” în clasament pe Voinţa Budeasa (67). Gruparea din Budeasa a pierdut titlul de campioană din cauza înfrângerii categorice (scor 2-6) pe care a suferit-o în penultima rundă, în deplasare, tocmai în fieful formaţiei AS Băiculeşti (locul 6 în ierarhia finală).

Adversara campioanei Vâlcii e susţinută financiar de Primăria Bradu

Real Bradu este noua echipă a primăriei din Bradu, comună aflată în imediata apropiere a Piteştiului, care are astfel posibilitatea de a activa în continuare în Liga a III-a, bineînţeles în cazul în care va câştiga barajul de promovare cu Viitorul Dăeşti. Aşa cum se cunoaşte, Atletic Bradu, echipă care nu mai e susţinută de doi ani de Primăria Bradu, s-a clasat, în ultimul sezon, pe locul 13 în clasamentul Seriei a III-a din Liga a III-a şi a retrogradat în campionatul judeţean din Argeş.
Real Bradu s-a înfiinţat în 2017, la iniţiativa actualului primar, Dănuţ Trandafir Stroe, în timp ce Atletic Bradu era susţinută de Florin Frăţică, fostul primar până în 2016, disputa politică dintre cei doi dând naştere, aşadar, şi la o rivalitate sportivă. Comuna Bradu are o populaţie de 7130 de locuitori şi este una dintre cele mai dezvoltate localităţi din judeţul Argeş.
Sursă foto: Universul Argeşean