miercuri, ianuarie 20, 2021
Fotbal Național

Robert Florin Pîrvu conduce topul golgheterilor de la Viitorul Dăeşti, după primele 10 etape ale Ligii a III-a

256Vizualizari
Deşi oficialii de la Fedeleşoiu îşi puneau mari speranţe într-o comportare foarte bună în actualul sezon al Ligii a III-a, Viitorul Dăeşti a avut un parcurs sub aşteptări în primele zece etape ale campionatului. Formaţia fondată de George Popolan (în 2012) a început cu Gabriel Mangalagiu pe banca tehnică, acesta fiind înlocuit după runda a 4-a, mai precis după catastrofa din deplasare cu Gilortul Tg. Cărbuneşti, meci pierdut cu scorul de 5-2 (după 4-0 pentru gorjeni, la pauză!). După alte patru etape, când echipa a fost pregătită de fostul secund, Lucian Giurcă, oficialii l-au adus la Fedeleşoiu pe Petre Gigiu (67 de ani), care a coordonat formaţia în etapele a 9-a şi a 10-a. Cu acesta pe margine, Florin Costea & Co. au obţinut o remiză (0-0, cu CSM Deva) şi o victorie (4-1, cu Minerul Costeşti), ambele partide având loc la Dăeşti.
La final de an, echipa primarului George Popolan ocupă locul 7 în Seria 7, cu 11 puncte în cont, la şase „lungimi” de Gaz Metan Mediaş 2, aflată pe poziţia secundă, care asigură prezenţa în play-off-ul pentru promovare în Liga a II-a. Distanţa faţă de gruparea sibiană nu este imposibil de recuperat, dar e nevoie ca dăeştenii să aibă un parcurs de metronom în primăvară, în cele opt etape care au mai rămas de jucat din sezonul regulat.

Viitorul Dăeşti nu a mai fost la fel de productivă în ofensivă ca în sezonul trecut

Din cauza numeroaselor indisponibilităţi din lot (cauzate în special de Covid-19), dar şi a schimbărilor frecvente de pe banca tehnică, Viitorul Dăeşti nu a mai fost aceeaşi echipă productivă din campionatul precedent. Astfel, până în prezent, în zece jocuri, formaţia de la Fedeleşoiu a reuşit să înscrie doar 17 goluri (având o medie de 1,7 per meci), fiind sub eficacitatea fantastică din ediţia trecută a Ligii a III-a, când a marcat 35 de „boabe” în 16 etape (adică, 2,18 goluri per meci).
În cele 10 etape, nu mai puţin de zece componenţi ai lotului şi-au trecut numele pe lista marcatorilor pentru Viitorul Dăeşti, prima poziţie în topul echipei fiind ocupată de Robert Florian Pîrvu, cu 3 goluri (două dintre acestea fiind din lovituri de la 11 metri). Alţi cinci fotbalişti au punctat de câte două ori, iar printre ei se numără şi golgheterul din sezonul trecut, fostul jucător de Liga I, Florin Costea.

Golgheterii echipei Viitorul Dăeşti după primele 10 etape din sezonul actual al Ligii a III-a:

3 goluri – Robert Florian Pîrvu (2 din penalti)
2 goluri – Florin Costea, Radu Georgescu, Ion Marian, George Neacşu, Octavian Vasile
1 gol – Ovidiu Comănescu, Ştefan Paşoi, Ciprian Talpoş, Lucian Iordache (din penalti)