duminică, decembrie 5, 2021
Fotbal Diverse

Robert Olaru e profesor la Orlești, unde primarul Constantin Cîrstina a făcut condiții excelente pentru cei care vor să practice sportul

686Vizualizari
La Orlești, profesor de Educație Fizică și Sport este fostul fotbalist de la FC Oltchim, Robert Olaru. Acesta a avut ani buni o academie juvenilă în Dubai, de unde s-a întors în țară pentru a-și face un alt proiect la Vâlcea.
„Este o plăcere deosebită să fii profesor la Orlești, mă simt foarte bine aici. Pe lângă faptul că toate cadrele didactice sunt unite, un merit în acest sens aparținând și conducerii școlii, avem și supercondiții, create de primarul Constantin Cârstina (FOTO – sus). Din câte am înțeles, acesta vrea să aibă din nou şi o echipă de fotbal puternică în localitate, un lucru ce va repezenta o motivație în plus pentru noua generație. Tinerii fotbaliști vor avea posibilitatea să fie promovați mai târziu la echipa fanion a comunei.  Mai ales că, grație susținerii domnului primar, echipa din Orlești s-a aflat mai mereu pe poziții fruntașe în liga de elită a județului. Pentru copii, am la dispoziție două terenuri sintetice, o sală de sport și un teren mare cu iarbă naturală. Adică, se pot face antrenamente în cele mai bune condiții. Mie îmi place mult să antrenez copii, am câteva grupe la Orlești, o parte dintre elevi provenind inclusiv din localitățile învecinate. Am și două grupe de fete, una de gimnaziu și alta din ciclul primar”, a precizat profesorul și antrenorul Robert Olaru (FOTO – jos).

La noul proiect juvenil înființat la Vâlcea (clubul Arys, cu grupe de fotbal și handbal), Robert Olaru s-a asociat cu fostele handbaliste Ana-Maria Popescu și Roxana Cherăscu. Cei trei antrenori încearcă să îi îndrume în tainele sportului pe copiii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani (băieți și fete). „Mișcarea înseamnă sănătate curată, iar sportul în general are și alte beneficii, în afară de a-l practica în mod profesionist. Prin sport, se formează caractere și personalități puternice, cei mici devin mai disciplinați, mai responsabili, învață să se organizeze mai bine și să lucreze în echipă, să aibă respect unii față de alții. Țin să îi asigur pe toți copiii angrenați în acest proiect, la Orlești și Rm. Vâlcea, precum și pe părinții lor, că au suportul nostru necondiționat din punct de vedere sportiv, și nu numai. Progresul copiiilor este primordial, atât pentru noi, ca antrenori, cât și pentru părinți. E o muncă în echipă, părinți – antrenori, pentru a-i ajuta pe cei mici să se dezvolte”, a încheiat Robert Olaru.