duminică, aprilie 14, 2024
Fotbal Diverse

Robert Popa a bifat încă 90 de minute pentru naţionala Under 20, în Elite League. Portarul vâlcean, înlocuit în prelungirile meciului cu Polonia

155Vizualizari
Marţi, 26 martie, portarul vâlcean Robert Popa (21 de ani), care e legitimat la FC „U” Craiova 1948, a fost încă o dată titular în naţionala Under 20 a României, în meciul cu reprezentativa similară a Poloniei, ultimul din Elite League. Partida s-a disputat tot la Târgovişte şi s-a încheiat la egalitate (1-1), oaspeţii fiind cei care au deschis scorul, în prima repriză, mai precis în minutul 37, prin Aleksander Buksa. Tinerii tricolori pregătiţi de Costin Curelea au restabilit echilibrul prin Ştefan Bodişteanu, în minutul 71, iar până la final nu s-a mai produs nicio modificare pe tabela de marcaj.
De această dată, Robert Popa nu a mai fost integralist, ca în partida precedentă, cu Italia, de joi, 22 martie. Portarul vâlcean a fost înlocuit în minutul 90, cu Ştefan Lefter (care e legitimat la Corvinul Hunedoara), selecţionerul Costin Curelea dorind să-i ofere şi goal-keeper-ului din Liga a II-a şansa de a bifa câteva minute în UEFA Elite League.
România a terminat competiţia pe locul 6 (din 8 echipe participante), tricolorii acumulând 8 puncte în cele şapte meciuri disputate. Toată „zestrea” a fost adunată pe teren propriu şi provine din două victorii (2-0 cu Cehia şi 2-0 cu Anglia) şi două remize (chiar în ultimele două partide, 0-0 cu Italia şi 1-1 cu Polonia). În celelalte partide, tricolorii au pierdut cu Portugalia (1-2), Norvegia (0-5) – ambele în deplasare şi Germania (0-1) – acasă.
Pentru a treia oară consecutiv, pe locul 1 în Elite League U20 s-a clasat Italia (14 puncte), care a fost urmată de Germania (11), Portugalia (10), Anglia (9) şi Polonia (8). Ultimele două poziţii au fost ocupate de Norvegia (6 puncte, în doar 3 meciuri!) – care probabil că nu va mai disputa restul partidelor (cu Italia, Germania, Anglia şi Polonia) – şi Cehia (1 punct).
Sursă foto: digisport.ro / Sport Pictures