vineri, aprilie 16, 2021
Fotbal Național

Robert Popa, campion de iarnă cu FC „U” Craiova. În ultima rundă din 2020, lidera s-a impus în fieful codaşei Ligii a II-a

295Vizualizari
Chiar dacă a încasat două goluri, portarul Robert Popa (17 ani) a făcut un nou meci bun pentru FC „U” Craiova 1948, în partida pe care echipa din Bănie a disputat-o la Tg. Jiu, în fieful formaţiei Pandurii, ultima clasată din Liga a II-a. Goal-keeper-ul vâlcean a avut şi de această dată mai multe intervenţii importante şi i-a ajutat din plin pe coechipierii săi să obţină o victorie foarte preţioasă, la limită, cu scorul de 3-2 (după 1-0, la pauză). În acest duel, FC „U” Craiova nu l-a avut pe banca tehnică pe principalul Dan Vasilică, aflat în izolare după ce s-a infectat cu Covid-19, aşa că echipa a fost condusă de antrenorul cu portarii, Valentin David.
Graţie succesului de la Tg. Jiu, FC „U” Craiova a terminat anul 2020 pe primul loc în Liga a II-a (cu 30 de puncte în cont) şi e urmată în clasament de Viitorul Pandurii Tg. Jiu şi Rapid Bucureşti, ambele cu câte 26. Până la finele sezonului regulat mai sunt de jucat încă şase runde, care vor avea loc în primăvara lui 2021. Ulterior, primele şase clasate vor evolua mai departe în play-off, în care se vor înfrunta după sistemul fiecare cu fiecare, tur-retur, încă 10 runde. Spre deosebire de Liga I, în faza a doua a campionatului Ligii a II-a, FRF a stabilit ca echipele să pornească la drum cu toate punctele acumulate în primele 21 de etape.