luni, ianuarie 25, 2021
Fotbal Național

Robert Popa n-a avut noroc nici a doua oară în faţa lui Dan Alexa. Duelul din Treapt, din toamna trecută, s-a repetat în Bănie, tot în 16-imile Cupei!

133Vizualizari
Week-end-ul trecut, au avut loc meciurile din cadrul şaisprezecimilor de finală ale Cupei României. Într-una dintre partidele programate, s-au înfruntat echipele FC „U” Craiova 1948 (în poarta căreia s-a aflat vâlceanul Robert Popa – 17 ani) şi ASU Poli Timişoara (care e antrenată de Dan Alexa). Duelul a avut loc sâmbătă, 28 noiembrie, pe Stadionul „Ion Oblemenco”, din Craiova, şi s-a încheiat cu victoria formaţiei de pe Bega, cu scorul de 3-1 (după 1-1, la pauză).
Elevii lui Dan Vasilică au condus cu 1-0 din minutul 8, prin Andrea Compagno, dar bănăţenii au întors rezultatul din două lovituri de la 11 metri, una transformată de Alexandru Munteanu, în minutul 33, iar cea de-a doua de Petre Ivanovici –   în minutul 59. Ulterior, în minutul 85, ASU Poli Timişoara a mai marcat o dată, prin Alin Manea, şi a stabilit scorul final. Oltenii au acuzat din plin arbitrajul lui Andrei Lucian Ţiţii (din Şura Mică – Sibiu), despre care au spus că l-a eliminat aiurea pe William Baeten, în minutul 34, iar în minutul 59 a acordat un penalti gratuit, după o cădere spectaculoasă în careul de 16 metri a lui Petre Ivanovici, decizii care s-au dovedit a fi decisive pentru soarta meciului.

Portarul vâlcean, integralist în toate meciurile disputate de FC „U” Craiova în sezonul actual

Dincolo de aceste aspecte, de menţionat e faptul că Robert Popa a fost din nou integralist la FC „U” Craiova, la fel ca în toate meciurile oficiale disputate de echipa din Bănie în Liga a II-a şi în Cupa României. Din păcate, pentru tânărul portar vâlcean, acesta n-a avut însă noroc nici de această dată împotriva antrenorului Dan Alexa. Aşa cum se cunoaşte, în sezonul trecut, cei doi s-au aflat faţă în faţă tot în şaisprezecimile competiţiei KO, dar în Treapt, în duelul dintre Flacăra Horezu şi Astra Giurgiu. Partida din 24 septembrie 2019 s-a încheiat cu victoria echipei pregătită la vremea respectivă de Dan Alexa, cu scorul de 2-0.