Handbal

România a început în trombă Mondialul de handbal feminin din Spania! Bucuria victoriei cu Iran, umbrită de accidentarea groaznică a Oanei Borş

451Vizualizari
Selecţionata de handbal feminin a României a început în trombă Campionatul Mondial, ce se desfăşoară între 1 şi 19 decembrie, în Spania. Aşa cum se cunoaşte, la acest turneu final, România nu poate conta şi pe serviciile Cristinei Neagu, care a ales să se retragă (temporar!?) de la echipa naţională.

Daciana Hosu n-a prins lista de 16 pentru meciul cu Iran

Vineri, 3 decembrie, în primul meci de la Castellon, România s-a impus fără emoţii în faţa Iranului, cu scorul de 39-11 (după 20-3, la pauză). În acest duel, golurile echipei noastre au fost marcate de Nicoleta Dincă (6), Cristina Laslo (6), Andreea Pricopi Rotaru (5), Lorena Ostase (3), Laura Chiper Moisă (3), Alexandra Dindiligan (3), Alina Ilie (3), Alexandra Subţirică-Iovănescu (2), Bianca Bazaliu (2), Crina Pintea (2), Bianca Tiron Harabagiu (2), Mădălina Zamfirescu (1) şi Oana Borş (1).
Din păcate, ultima dintre jucătoarele amintite a suferit o gravă accidentare în momentul în care a înscris, pentru 13-2, în minutul 19, din cauza căreia nu va mai putea evolua deloc la competiţia de anvergură din Spania. După săritura în semicerc, pentru gol, handbalista în vârstă de doar 18 ani a aterizat rău pe piciorul drept şi s-a probuşit urlând de durete. Ea a fost luată cu targa de pe teren şi dusă direct la spital, iar verdictul medicilor a fost unul crunt: ruptură a ligamentului încrucişat anterior.
Altfel, de menţionat mai este faptul că portăriţa de la SCM Rm. Vâlcea, Daciana Hosu, nu a prins lista de 16 jucătoare pentru partida cu Iran, Yuliya Dumanska şi Diana Ciucă apărând fiecare câte o repriză.