Handbal

România a obţinut primul succes la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca. Minus 4 la pauză, plus 4 la final!

550Vizualizari
În cel de-al doilea meci pe care l-a disputat la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca, împotriva Poloniei, naţionala Romaniei a avut o evoluţie mult bună faţă de partida de debut, cu Germania, cedată cu scorul de 22-19. În confruntarea din această după amiază, echipa antrenată de Bogdan Burcea şi Robert Licu a reuşit să se impună cu 28-24, după ce a fost condusă însă cu 15-11, la pauză.

Polonia a condus de trei ori cu cinci goluri în prima repriză (12-7, 13-8 şi 15-10)

Ca şi meciul inaugural de la Euro 2020, tricolorele au avut un start slab, iar adversarele s-au instalat la cârma jocului. După 4-1 pentru Polonia, în minutul 7, România a restabilit egalitatea (4-4, în minutul 10). Din păcate, a urmat apoi o perioadă nefastă pentru fetele noastre, iar selecţionata pregătită de norvegianul Arne Senstad s-a desprins la cinci goluri (12-7, în minutul 23). Aceeaşi diferenţă s-a mai consemnat de încă două ori până la finele primei reprize: 13-8 (în minutul 24) şi 15-10 (în minutul 29). În ultimul minut de joc, Cristina Neagu a transformat cu precizie o aruncare de la 7 metri, iar echipa noastră a intrat la vestiare cu un handicap de patru „lungimi”: 15-11.
Altfel, de menţionat mai este faptul că, după ce a început meciul cu Yuliya Dumanska, staff-ul tehnic al României a trimis-o pe teren, din minutul 25, pe Denisa Dedu, care a stat între buturi până la final.

În ultimul minut de joc, România a avut cinci „boabe” în plus (27-22 şi 28-23)

După pauză, tricolorele au recuperat încet-încet din dezavantaj şi au restabilit, din nou, egalitatea (18-18, în minutul 45), după un nou gol înscris de Cristina Neagu din 7 metri (de-a lungul meciului, lidera naţionalei României a avut procentaj maxim la acest capitol: 4 din 4). Polonia a mai condus o singură dată pe tabela de marcaj (19-18, în minutul 46), după care elevele lui Bogdan Burcea au preluat iniţiativa, au trecut la conducere şi s-au desprins chiar la două goluri (21-19, în minutul 50). Adversarele au avut însă o răbufnire de orgoliu şi au refăcut echilibrul, pentru ultima oară (21-21, în minutul 52).
România a marcat apoi de trei ori consecutiv şi s-a detaşat la 24-21 (în minutul 56), iar victoria era asigurată. În minutul 60, tricolorele au avut chiar cinci goluri în plus, de două ori (27-22 şi 28-23), iar până la urmă meciul s-a încheiat cu scorul de 28-24 pentru echipa noastră.

Tricolorele vor juca din nou luni, 7 decembrie, de la ora 21.30, cu Norvegia

În acest duel, golurile reprezentativei României au fost marcate de Cristina Neagu (8), Cristina Laslo (6), Lorena Ostase (6), Nicoleta Dincă (3), Laura Popa (2), Ana Maria Iuganu Popa (2) şi Eliza Buceschi (1). La final, reprezentanţii EHF i-au oferit Cristinei Laslo premiul pentru „cea mai bună jucătoare a meciului”.
Victoria cu Polonia le-a asigurat tricolorelor biletele pentru Main Round, indiferent de rezultatul ultimul joc pe care îl vor disputa în Grupa D, cu Norvegia (luni, 7 decembrie, de la ora 21.30, tot la Kolding). Iar asta deoarece au reuşit acum un succes la 4 goluri, caz în care, în situaţia în care Polonia va învinge Germania, iar trei echipe vor termina cu acelaşi număr de puncte, România va avea plus 1 la golaveraj, după ce a pierdut cu trei „boabe” în faţa Germaniei. Astăzi, nemţoaicele au pierdut categoric meciul cu Norvegia, cu scorul de 42-23.