duminică, aprilie 11, 2021
Handbal

România, debut cu două victorii în campania pentru Euro 2020. Şapte handbaliste de la Vâlcea, convocate pentru meciurile cu Ucraina şi Insulele Feroe

170Vizualizari

Săptămâna trecută, naţionala de handbal feminin a României a disputat primele două meciuri din campania de calificare la Campionatul European din 2020. În preliminarii, tricolorele au fost repartizate în Grupa a 7-a, din care mai fac parte Polonia, Ucraina şi Insulele Feroe, primele două clasate urmând a obţine biletele pentru turneul final. Aşa cum am mai anunţat, Euro 2020 va avea loc în perioada 4-20 decembrie şi va fi găzduit de două ţări, Danemarca şi Norvegia.
Aşa cum se cunoaşte, pentru cele două meciuri din campania de calificare la Campionatul European din 2020, selecţionerul Tomas Ryde a convocat mai multe jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea, campioana en-titre a ţării şi lidera actuală a Ligii Florilor. Astfel, deşi iniţial se ştia că la lotul naţional vor merge şase handbaliste din Sala Traian (în speţă, portarii Yuliya Dumanska şi Diana Ciucă, extrema stângă Cristina Florica, pivotul Raluca Băcăoanu, interul stânga Andreea Adespii Molnar şi interul centru Mădălina Zamfirescu), până la urmă, suedezul a mai chemat-o şi pe interul dreapta Ana Maria Drăguţ Savu (abia refăcută după accidentarea de la finele sezonului trecut).

Vâlcencele şi-au trecut numele pe lista marcatoarelor doar în Insulele Feroe

Prima oară, România a înfruntat, pe teren propriu, reprezentativa similară a Ucrainei, în faţa căreia a izbutit să se impună cu scorul de 27-24 (după 15-12, la pauză). În acest duel, care a avut loc miercuri, 25 septembrie, la Braşov, cele mai multe goluri pentru formaţia antrenată de suedezul Tomas Ryde au fost înscrise de Cristina Laslo (8). În plus, pe lista marcatoarelor şi-au mai trecut numele Eliza Buceschi (6), Valentina Ardean Elisei (3), Crina Pintea (3), Aneta Udriştioiu (3), Daria Bucur (2), Laura Chiper Moisă (1) şi Lorena Ostase (1). De partea cealaltă, vâlceanca Iryna Glibko a punctat de două ori pentru echipa Ucrainei.
Ulterior, duminică, 29 septembrie, tricolorele s-au deplasat în Insulele Feroe, pentru a se duela cu naţionala ţării gazdă. România a câştigat mai greu decât s-ar fi aşteptat meciul de la Torshavn, de această dată cu 25-20, dar după ce adversarele au condus surprinzător la pauză, cu 12-11! Golurile echipei noastre au fost marcate de Eliza Buceschi (6), Raluca Băcăoanu (4), Andreea Adespii Molnar (4), Daria Bucur (2), Cristina Laslo (2), Ana Maria Iuganu Popa (2), Cristina Florica (1), Laura Chiper Moisă (1), Lorena Ostase (1), Aneta Udriştioiu (1) şi Mădălina Zamfirescu (1).

Tricolorele vor disputa următoarele meciuri în primăvara anului viitor

În celelalte două meciuri care au avut loc săptămâna trecută în grupa noastră, Polonia a obţinut tot două victorii. Prima oară, a dispus cu scorul de 28-16, de Insulele Feroe (pe teren propriu), iar apoi cu 27-26, de Ucraina (în deplasare). În această a doua partidă, Iryna Glibko a marcat de şase ori pentru naţionala ţării sale.
Tricolorele vor disputa următoarele meciuri din preliminariile Euro 2020 în primăvara anului viitor, mai precis în perioada 25-29 martie, când e programată „dubla” tur-retur cu Polonia, prima partidă fiind în deplasare.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea