vineri, aprilie 16, 2021
Handbal

România fierbe! SCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti se înfruntă în optimile Ligii Campionilor la handbal feminin. Revanşa!

752Vizualizari

• primul meci va avea loc sâmbătă, 6 martie, de la ora 17.00, în Sala Traian

După confruntările din campionatul intern, care i-au ţinut cu sufletul la gură pe iubitorii handbalului, în ultimii trei ani, SCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti se vor duela pentru prima oară şi pe plan internaţional. În condiţiile în care s-au clasat pe locurile 6 (Vâlcea) şi 3 (Bucureşti) în grupele din care au făcut parte în prima fază a Ligii Campionilor, cele două rivale se vor înfrunta în optimile celei mai puternice competiţii din Europa. Prima manşă e programată la Rm. Vâlcea, chiar la finele acestei săptămâni, mai precis sâmbătă, 6 martie, de la ora 17.00. Ulterior, peste exact şapte zile, adică, sâmbătă, 13 martie, tot de la ora 17.00, va avea loc şi partida retur, în Capitală.
După ce echipa bucureşteană a obţinut o victorie uluitoare pe 18 februarie, în etapa a 10-a a Ligii Florilor (cu 27-22), într-un meci care a avut loc pe teren neutru, la Sf. Gheorghe, deşi CSM a doar nouă jucătoare valide din formula de bază, setea de revanşă este enormă în tabăra echipei vâlcene. Elevele lui Florentin Pera nu uită că, la începutul sezonului, pe 6 septembrie 2020, au fost capabile să le învingă pe „tigroaice” chiar în propriul lor fief, în Sala Polivalentă din Capitală (cu 22-19), şi să le „sufle” astfel două trofee dintr-un foc: Cupa şi Supercupa României.

Săptămâna trecută, tot în efectiv redus, „tigroaicele” au făcut instrucţie şi cu Măgura Cisnădie

În ultimele două săptămâni, CSM Bucureşti a avut mari probleme din pricina cazurilor de coronavirus. Aşa cum se cunoaşte, în derbiul cu SCM Rm. Vâlcea, echipa din Capitală nu a putut conta pe aportul a 10 handbaliste (şapte fiind depistate cu Covid-19, iar trei fiind accidentate de mai mult timp). În plus, din acelaşi motiv, nici antrenorul principal Adrian Vasile nu a putut sta pe banca tehnică, jucătoarele fiind coordonate de pe margine de secundul Iulia Curea.
Ulterior, pe lista indisponibilelor s-au mai adăugat încă două jucătoare (Gabriela Perianu şi portăriţa de rezervă, Clara Preda – 17 ani), ale căror noi teste de coronavirus au fost, de asemenea, pozitive. Astfel, „tigroaicele” au abordat meciul cu Măgura Cisnădie, de marţi, 23 februarie, cu un efectiv şi mai redus, însă tot au făcut instrucţie cu gruparea sibiană şi s-au impus cu 31-25 (după 21-11, la pauză).
În aceste condiţii, rămâne de văzut cum se va prezenta CSM Bucureşti la startul primului meci, din Sala Traian, din week-end, dacă va mai avea şi alte jucătoare absente sau dacă antrenorul Adrian Vasile îşi va relua locul pe banca tehnică.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea