luni, decembrie 6, 2021
Handbal

România şi Franţa, ţările care dau cele mai multe echipe în grupele Ligii Europene. Tragerea la sorţi va avea loc joia aceasta, de la ora 12.00

69Vizualizari
16 echipe vor evolua în grupele principale ale ediţiei 2021-2022 a Ligii Europene, cea de-a doua din istorie după ce i s-a schimbat denumirea din Cupa EHF. Participantele provin din nouă ţări, din acest punct de vedere România numărându-se printre naţiunile care dau cele mai multe formaţii, alături de Franţa. Astfel, cele două ţări amintite vor avea câte trei reprezentate în cea de-a doua competiţie inter-cluburi din Europa. Altfel, din Norvegia, Danemarca şi Ungaria vor fi câte două echipe, iar alte patru naţiuni vor trimite în această fază câte o grupare: Rusia, Germania, Croaţia şi Polonia.
Printre echipele din România care vor lua startul în grupele principale ale Ligii Europene se va număra şi SCM Rm. Vâlcea. În turul 3 preliminar, trupa antrenată de norvegianul Bent Dahl a depăşit un adversar mai mult decât accesibil, Super Amara Bera Bera (din Spania), după două victorii (34-28, pe teren propriu şi 29-27 în deplasare).
Alături de gruparea din Sala Traian, în grupele principale vor mai fi prezente alte două grupări din ţara noastră: vicecampioana en-titre Minaur Baia Mare (calificată direct) şi Măgura Cisnădie, care a eliminat-o pe DVSC Debrecen (din Ungaria). În schimb, SCM Gloria Buzău nu a obţinut calificarea mai departe: după ce a cedat cu 31-27 în deplasare, echipa pregătită de Aurelian Roşca a obţinut doar o remiză în manşa retur, de pe teren propriu, cu Storhamar, din Norvegia (26-26).

Cele şase runde din grupele principale ale Ligii Europene vor avea loc în ianuarie şi februarie 2022

Tragerea la sorţi a grupelor principale ale Ligii Europene va avea loc chiar în această săptămână, mai precis joi, 25 noiembrie, de la ora 12.00 (în România). Componenţa urnelor pentru evenimentul de la Viena (Austria) va fi anunţată în zilele următoare. Cel mai probabil, SCM Rm. Vâlcea are şanse mari să se numere printre echipele din primele două urne valorice.
Conform regulamentului, vor fi alcătuite patru grupe de câte patru echipe, în care se va juca după sistemul fiecare cu fiecare. Cele şase etape vor avea loc pe 8-9 ianuarie, 15-16 ianuarie, 22-23 ianuarie, 5-6 februarie, 12-13 februarie şi 19-20 februarie. Apoi, primele două clasate din fiecare grupă vor accede în sferturi, fază în urma căreia se vor stabili echipele care vor evolua în Final Four-ul competiţiei.

Lista celor 16 echipe care vor evolua în grupele principale ale Ligii Europene:

• România: Minaur Baia Mare (calificată direct), SCM Rm. Vâlcea, Măgura Cisnădie
• Franţa: Les Neptunes de Nantes (deţinătoarea trofeului), Chambray Touraine, ES Besancon Feminin
• Norvegia: Storhamar Handball Elite, Sola HK
• Danemarca: Viborg HK (calificată direct), Herning-Ikast Handbold
• Ungaria: Mosonmagyarovari KC (calificată direct), Vaci NKSE
• Rusia: Lada Togliatti (calificată direct)
• Germania: SG BBM Bietigheim
• Croaţia: Lokomotiva Zagreb
• Polonia: MKS Zaglebie Lubin