Handbal

S-a risipit misterul în ceea ce-o priveşte pe norvegianca Maren Nyland Aardahl! Campioana europeană de handbal pe plajă a semnat cu Odense Handbold

1.76KVizualizari
SCM Rm. Vâlcea se va despărţi la finele sezonului actual de patru jucătoare de peste hotare. Aşa cum se cunoaşte, trei dintre acestea îşi vor continua activitatea tot în ţara noastră. Ibericele Alicia Fernandez Fraga (conducător de joc, 28 de ani) şi Marta Lopez Herrero (extremă dreapta, 31 de ani) au semnat deja cu Rapid Bucureşti, unde au fost dorite cu orice preţ de Carlos Viver, antrenorul naţionalei Spaniei, cu care au cucerit titlul de vicecampioane mondiale în decembrie 2019. Pe de altă parte, portăriţa muntenegreană Marta Batinovic (30 de ani) a anunţat că s-a transferat la SCM Gloria Buzău şi va evolua mai departe în Liga Florilor.

În 2018, Maren Nyland Aardahl a fost vicecampioană mondială de handbal pe plajă, după ce a pierdut în faţa Greciei

În ceea ce-o priveşte pe cea de-a patra „stranieră” despre care s-a zvonit că va părăsi echipa din Sala Traian în vară, norvegianca Maren Nyland Aardahl (pivot, 26 de ani), misterul s-a risipit imediat după meciul pe care vâlcencele l-au disputat în Danemarca, pe 7 februarie. Din câte se pare, nordica a profitat de acea deplasare şi a semnat chiar cu fosta adversară a SCM-ului din grupele Ligii Campionilor, Odense Handbold. Astfel, Maren Nyland Aardahl pleacă din România după doar un sezon, surse din cadrul clubului municipal susţinând că ea vrea să nu mai fie atât de departe de familie.

Pivotul de la SCM Rm. Vâlcea este componentă de bază a reprezentativei de handbal pe plajă a Norvegiei, cu care a câştigat titlul european la competiţia desfăşurată între 20 şi 25 iunie, la Zagreb, în Croaţia, după ce a triumfat cu 2-0 împotriva Poloniei (scorul în cele două seturi fiind foarte strâns, 16-15 şi 18-16).

Ulterior, Maren Nyland Aardahl a devenit şi vicecampioană mondială după turneul final din Rusia, care a avut loc în oraşul Kazan, în perioada 24-29 iulie 2018. Nordicele au pierdut ultimul act la loviturile de departajare, în faţa Greciei (2-5), scorul după cele două reprize regulamentare de joc fiind 1-1. Echipa din vechea Eladă a câştigat primul mitan, cu 18-14, iar Norvegia pe cel de-al doilea, cu 24-15.

În decembrie, şi Ann Grete Norgaard a spus că vrea să fie mai aproape de familie şi s-a transferat în Norvegia

Vâlcea a mai pierdut-o în decembrie 2020 şi pe Ann Grete Norgaard Osterballe (extremă stânga, 37 de ani), care şi-a reziliat contractul cu formaţia antrenată de Florentin Pera şi a semnat apoi cu Storhamar, tot pentru că… a vrut să fie mai aproape de familie. Dacă daneza Norgaard a ajuns în Norvegia, în cazul lui Aardahl lucrurile au stat invers, norvegianca urmând să evolueze la o echipă din… Danemarca.
Chiar dacă nu s-a mai vehiculat nicio altă plecare până în prezent, oficialii din Sala Traian vor renunţa şi la alte jucătoare în perioada următoare, în special din rândul celor autohtone.