Handbal

S-a stabilit programul Cupei României la handbal feminin! SCM Rm. Vâlcea trebuia să fie echipa calificată direct în sferturi, dar FRH a decis altceva

192Vizualizari
Săptămâna aceasta, mai precis marți, 29 iunie, FRH a stabilit programul Cupei României – ediția 2020-2021, competiție care va avea loc în perioada 24-29 august. În acest an, la start se vor alinia 15 echipe: este vorba de cele 14 din Liga Florilor, plus „U” Cluj, singura dintre formațiile ce au retrogradat care a acceptat invitația de a evolua în competiția ce se va desfășura în sistem knock-out. Prima oară, vor avea loc optimile și sferturile (pe 24 și 25 august), iar apoi vor fi programate semifinalele și finalele (pe 28 și 29 august).
Cum numărul participantelor era impar, s-a decis, prin tragere la sorți, ca una dintre acestea să acceadă direct în turul 2 (în speță, în sferturi), iar norocul a surâs echipei Rapid București. Din acest punct de vedere, poate că era mai normal și mai corect ca deținătoarea trofeului (SCM Rm. Vâlcea) să fie exceptată de la primul tur, dar Federația a decis altfel.
În optimi, care vor avea loc marți, 24 august, echipa din Sala Traian o va înfrunta pe SCM Craiova. Dacă vor trece de gruparea din Bănie, elevele lui Goran Kurtes se vor duela, miercuri, 25 august, cu învingătoarea din meciul SCM Gloria Buzău – Dacia Mioveni 2012, pentru a se califica în Final Four. Programul semifinalelor va fi stabilit după disputarea partidelor din sferturi.

Ca și anul trecut, câștigătoarea Cupei României își va adjudeca și Supercupa României

Conform anunțului Federației, la fel ca și anul trecut, echipa care va câștiga Cupa României își va trece în palmares și Supercupa României. Așa cum se cunoaște, SCM Rm. Vâlcea este formația care a triumfat toamna trecută, la turneul organizat de FRH în Capitală, care i-a adus cele două trofee în vitrină. În ultimul act, gruparea antrenată la vremea respectivă de Florentin Pera a dispus de CSM București, cu scorul de 22-19.

HANDBAL FEMININ / CUPA ROMÂNIEI
Ediția 2020-2021 (24-29 august 2021)

Optimi de finală

• Marți, 24 august:
CSM DEVA – CSU ȘTIINȚA BUCUREȘTI
CSM BUCUREȘTI – GLORIA 2018 BISTRIȚA-NĂSĂUD
MĂGURA CISNĂDIE – DUNĂREA BRĂILA
SCM RM. VÂLCEA – SCM CRAIOVA
DACIA MIOVENI 2012 – SCM GLORIA BUZĂU
HC ZALĂU – CS „U” CLUJ-NAPOCA
MINAUR BAIA MARE – CSM SLATINA
• Echipa RAPID BUCUREȘTI este calificată direct în sferturi

Sferturi de finală

• Miercuri, 25 august:
DEVA / ȘTIINȚA BUCUREȘTI – ZALĂU / „U” CLUJ
MIOVENI / BUZĂU – SCM RM. VÂLCEA / CRAIOVA
CSM BUCUREȘTI / BISTRIȚA-NĂSĂUD – CISNĂDIE / BRĂILA
RAPID BUCUREȘTI – BAIA MARE / SLATINA
• Tragerea la sorți a meciurilor din semifinale va avea loc după încheierea partidelor din sferturi,
• Duelurile din Final Four-ul competiției (în speță, semifinalele și finalele) se vor disputa pe 28-29 august.