sâmbătă, februarie 27, 2021
Fotbal Județean

S-a tras cortina peste sezonul 2019-2020 şi în Ligile a IV-a şi a V-a! Aşa cum era de aşteptat, ambele au fost „îngheţate”. Iată cine promovează şi cine retrogradează!

172Vizualizari
Conducătorii AJF Vâlcea au aşteptat aproape o vară întreagă până ce s-au convins că sezonul 2019-2020 în fotbalul judeţean nu mai poate continua, din cauza pandemiei de coronavirus. Aşa cum se cunoaşte, în privinţa Superligii, s-a luat o decizie în privinţa suspendării ediţiei 2019-2020 încă din urmă cu o lună (oarecum forţat, în condiţiile în care FRF a solicitat ca Vâlcea să desemneze până pe 25 iulie echipa care va reprezenta judeţul la barajele de promovare în Liga a III-a). Decizia de „îngheţare” a campionatului şi în Ligile a IV-a şi a V-a a venit însă abia săptămână trecută, după şedinţa Comitetului Executiv de marţi, 21 iulie.

Primele patru clasate din Liga a IV-a au promovat în Superligă

Anunţul legat de suspendarea sezonului 2019-2020 în cele doă eşaloane a fost postat imediat şi pe site-ul oficial al AJF Vâlcea. Cu această ocazie, s-au adus precizări şi în privinţa retrogradării sau promovării din / în Liga a IV-a. „A fost aprobată propunerea Secretarului General al AJF, de înghețare a campionatului Ligii a IV-a, cu promovarea în Superligă a ocupantelor primelor patru poziții (Oltețul Alunu 2016, Lotru Brezoi, CS Mădulari şi AS Foresta Malaia), fără retrogradarea niciunei echipe în Liga a V-a”, se spune în comunicatul dat publicităţii, care a fost completat cu anunţul legat de eşalonul de „Onoare”: „A fost aprobată propunerea Secretarului General al AJF, de înghețare a campionatului Ligii a V-a, cu promovarea în Liga a IV-a a câștigătoarelor Seriilor Est (Viitorul Voicești) şi Vest (Oltul Dăeşti)”.