Handbal

S-au stabilit cele 4 echipe din Divizia A care vor evolua în noul sezon al Ligii Florilor

733Vizualizari
După ce HCF Piatra Neamţ a anunţat că nu va mai participa la turneul de promovare în Liga Florilor, care era programat în perioada 7-11 septembrie, la Sf. Gheorghe, competiţia a fost anulată de conducerea FRH. În aceste condiţii, celelalte patru echipe din Divizia A au obţinut automat dreptul de a evolua pe prima scenă a ţării. Este vorba de CSM Galaţi, Dacia Mioveni, Crişul Chişineu-Criş şi Activ Ploieşti.
Singura dilemă care a mai rămas de rezolvat este legată de numerele de ordine pe care le vor avea acestea în calendarul competiţional stabilit de Federaţie încă din luna iunie. Într-un comunicat de presă dat publicităţii, membrii Consiliului de Administraţie al FRH au validat varianta ca, în cazul în care vor rămâne doar patru echipe, modalitatea de ocupare a locurilor de promovare să fie tragerea la sorţi. „Se aprobă în unanimitate ca turneul de promovare în Liga Florilor să se joace în sistemul fiecare cu fiecare – dacă sunt cinci echipe participante, respectiv să nu se mai dispute – dacă rămân patru echipe care confirmă participarea la turneu, caz în care va avea loc o tragere la sorți pentru locul de promovare ocupat”, a transmis FRH.

AHCM Slobozia s-a retras din campionat

Aşa cum se cunoaşte, după „îngheţarea” sezonului 2019-2020 al Ligii Florilor, Consiliul de Administraţie al FRH a decis ca nicio echipă să nu mai retrogradeze în Divizia A, iar din următorul campionat numărul participantelor să crească la 16. În acest caz, celor 13 formaţii care au încheiat ediţia precedentă trebuiau să li se adauge trei grupări din cel de-al doilea eşalon la ţării. Până la urmă, din Divizia A vor juca în Liga Florilor chiar patru echipe, deoarece ultima clasată din campionatul 2019-2020, AHCM Slovozia, a anunţat că se retrage din competiţie.