duminică, decembrie 5, 2021
Politică

Sâmbătă, 13 noiembrie, PNL Vâlcea a organizat, la Perişani, festivitatea de cinstire a eroilor neamului

177Vizualizari

COMUNICAT DE PRESĂ

De numele localității Perișani, din județul nostru, se leagă două momente de maximă importanță în istoria poporului român. Primul este victoria de la Posada din 1330 a Țării Românești împotriva Ungariei. Această victorie a armatei valahe, condusă de Basarab I, împotriva lui Carol Robert de Anjou a fost un moment fondator al actului de independență a Țării Românești.
Al doilea moment îl reprezintă luptele de la Perișani purtate de ostașii români în octombrie 1916 împotriva Imperiului Austro-Ungar. Într-un arc temporal de aproape 6 secole, cele două confruntări fac dovada eroismului românilor în confruntarea lor cu ocupantul ungar/austro-ungar. După revoluție, comunitatea locală din Perișani, într-un proces de afirmare de sine a românilor, omagiază aceste evenimente prin organizarea de manifestări cultural artistice și religioase.
Anul acesta, manifestările au avut loc sâmbătă, 13 noiembrie, la ora prânzului, la căminul cultural, prin deschiderea ședinței festive a Consiliului Local, iar la final au fost depuse coroane la statuia lui Basarab I – Întemeietorul și la cimitirul eroilor din localitate. Autoritățile locale i-au invitat şi pe cetățeni să participe la sărbătoare și să onoreze jertfa străbunilor noștri.
Liberalii, ca purtători ai tradiției naționale, au cinstit memoria și faptele de arme ale strămoșilor, prin participarea unei largi delegații la acest eveniment. Din partea filialei Partidului Național Liberal Vâlcea au fost prezenți la Perișani președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, parlamentarii Claudia Banu (senator) și Laurențiu Cazan (deputat), dar și consilierii județeni și locali ai Partidului Național Liberal.
Ne înclinam cu respect fruntea în fața jertfei înaintașilor noștri.
• Filiala PNL Vâlcea