Sporturi

Sâmbăta aceasta, în comuna Măciuca, va avea loc a doua ediţie a evenimentului atletic „Vin’ la alergat!”

438Vizualizari

În acest week-end, în comuna Măciuca, va avea loc cea de-a doua ediţie a concursului atletic „Vin’ la alergat”. Ca şi în 2018, localitatea administrată de Mugur Mărcoianu va fi luată cu asalt de sute de iubitori ai sportului, care se vor înscrie la start (mulţi au făcut-o deja!) pentru a câştiga unul dintre premiile inedite acordate de organizatori.
Şi sâmbăta aceasta, pe 26 octombrie, participanţii se vor întrece în trei probe:
• cursa de 4 km – „vin demidulce”, ce se va desfășura pe șosea, dar va avea totuşi o mică porțiune (de cel mult 500 de metri) de drum de țară, cu pământ/pietriș; diferența de nivel – 50 metri
• cursa de 12 km – „vin demisec”, ce se va desfășura numai pe șosea; diferența de nivel – 150 metri
• cursa de 20 km – „vin sec”, ce se va desfășura numai pe șosea; diferența de nivel – 150 metri
Startul primei probe se va da la ora 10.00. Organizatorii nu au uitat să precizeze că toţi participanţii care vor alerga vor avea ca „soluţie de hidratare”, pe lângă apă, chiar vinul aferent fiecăreia dintre cele trei curse. Altfel, indiferent de proba în care vor alerga, atleţii vor primi un tricou și drapelul României. Pentru înscrierea în probele atletice din acest week-end, nu e nevoie de nicio taxă de participare!
Aşa cum se cunoaşte, în 2018, promotoarea evenimentului din comuna Măciuca a fost chiar fosta handbalistă de la Oltchim Rm. Vâlcea, Ada Nechita.