Fotbal Național

Sâmbătă nefastă pentru echipele vâlcene din Liga a III-a! Vâlcea vs. Arad 0-2

440Vizualizari

Week-end-ul trecut, cele două echipe vâlcene din Liga a III-a (Flacăra Horezu şi Viitorul Dăeşti) au avut parte de adversare din judeţul Arad (Crişul Chişineu-Criş şi, respectiv, Naţional Sebiş). Etapa a fost total una nefastă pentru reprezentantele noastre din ultimul eşalon naţional, deoarece ambele au pierdut meciurile disputate: „olarii”, în deplasare, cu 1-0, iar dăeştenii, acasă, cu 3-1. Este, practic, „reversul medaliei”, după ce, în cea de-a doua rundă a sezonului, formaţiile din Vâlcea au triumfat în faţa celor din Arad: Gloria Lunca-Teuz Cermei – Viitorul Dăeşti 2-4 şi Flacăra Horezu – Şoimii Lipova 2-0.

De trei ori, cele două echipe vâlcene au obţinut victorii în aceeaşi rundă, iar în două etape – ambele au fost învinse!

Pe de altă parte, este pentru a doua oară în actualul sezon când cele două formaţii vâlcene din Seria a IV-a au pierdut în aceeaşi rundă. Doar în etapa a 6-a, s-a mai întâmplat la fel, dar atunci ambele au evoluat în deplasare. Flacăra Horezu a cedat la ACS Poli Timişoara (0-2), iar Viitorul Dăeşti – la Progresul Pecica (2-5).
La polul opus, în acest sezon, ambele echipe vâlcene au înregistrat de trei ori victorii în aceeaşi rundă. Prima oară, acest lucru a fost posibil în etapa inaugurală, când fotbaliştii lui George Popolan au câştigat acasă, cu CS Hunedoara (4-2), iar „olarii” în deplasare, la Naţional Sebiş (2-0). Apoi, în etapa a II-a: Gloria Lunca-Teuz Cermei – Viitorul Dăeşti 2-4 şi Flacăra Horezu – Şoimii Lipova (2-0). A treia oară a fost în urmă cu o săptămână, în etapa a 9-a, când Adi Popa, Cristi Munteanu & Co. au triumfat la limită, în Treapt, cu LPS Cetate Deva (1-0), iar elevii lui Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă au învins, pe teren propriu, la Fedeleşoiu, pe ACS Poli Timişoara (2-0).