Fotbal Diverse

Săptămâna aceasta, Ştefania Vătafu îşi va aniversa ziua de naştere alături de tricolore. Fotbalista vâlceană – convocată pentru ultimele două meciuri din Liga Naţiunilor

130Vizualizari
Naţionala de fotbal feminin a României îşi va încheia în următoarele zile parcursul din Liga C a Ligii Naţiunilor. În ultimele două meciuri din Grupa 4, selecţionata antrenată acum de italianul Massimo Pedrazzini vor înfrunta mai întâi reprezentativa similară a Kazakhstan-ului (vineri, 12 iulie, de la ora 17.00, în deplasare, la Almaty), iar apoi va avea loc confruntarea de pe teren propriu cu Armenia (programată marţi, 16 iulie, de la ora 20.00, la Bucureşti, pe Stadionul „Arcul de Triumf”).
Potrivit site-ului oficial al FRF, pentru ultima acţiune din actuala ediţie a Ligii Naţiunilor, au fost convocate 23 de jucătoare, printre care se numără bineînţeles şi vâlceanca Ştefania Vătafu. De menţionat este faptul că fotbalista legitimată în prezent la formaţia belgiană Anderlecht Bruxelles îşi va aniversa ziua de naştere alături de tricolore. Pe 12 iulie, în speţă, chiar în ziua partidei cu Kazakhstan, din deplasare, ea va împlini 31 de ani, astfel că, în această confruntare, ar putea purta, din nou, banderola de căpitan de echipă al României.
În actuala campanie, Ştefania Vătafu a marcat 3 goluri. Ea a punctat în fiecare dintre cele două meciuri cu Bulgaria (câştigate cu 1-0 pe teren propriu şi cu 3-0 în deplasare), dar şi în duelul cu Armenia (5-0, în deplasare). Naţionala României este lideră incontestabilă în Grupa 4 din Liga C, având maximum de puncte (12), locurile următoare fiind ocupate de Armenia (6), Bulgaria (3) şi Kazakhstan (3), astfel că mai are nevoie de un singur punct pentru a promova în Liga B.
Miza participării în Liga Naţiunilor este însă şi aceea că tricolorele pot prinde biletele pentru turneul final al Euro 2025. Pentru a evolua însă la competiţie care va avea loc anul viitor, în Elveţia (2-15 iulie), tricolorele mai au însă mult de luptă. România trebuie să câştige neapărat Grupa 4 din Liga C şi să treacă apoi, în toamnă, prin „furcile caudine” ale unui play-off, care se va desfăşura în două runde (semifinale şi finale), pe modelul celui din fotbalul masculin. În octombrie, noiembrie şi decembrie, fetele noastre vor da însă peste adversare mult mai puternice, din Ligile A şi B.
Sursă foto: FRF