Sporturi

Săptămâna aceasta, vor avea loc etapele judeţene de volei din cadrul ONSŞ pentru echipe de gimnaziu

285Vizualizari

În această săptămână, se vor desfăşura fazele judeţene din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la volei pentru echipele de gimnaziu, ambele turnee urmând a fi găzduite de Rm. Vâlcea. La feminin, competiţia va avea loc marţi, 18 februarie, în Sala Capela a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”. În schimb, la masculin turneul e programat joi, 20 februarie, în sala de sport a Şcolii Generale Nr. 10 din Ostroveni.
„Din 2020, competiţia a revenit la vechiul nume ONSŞ. Timp de cinci ani, aceasta a fost denumită Olimpiada Gimnaziilor (OG), pentru că a existat un protocol cu COSR, care a înscris-o în calendarul său competiţional şi oferea inclusiv tricouri şi echipamente pentru premianţi. În plus, odată cu aceasta revenire, s-a schimbat şi regulamentul de organizare. Astfel, echipele nu vor mai fi obligate să aibă în lot câte şase jucători nelegimaţi, această condiţie a dispărut complet şi la nivelul de gimnaziu. Din 2020, toţi componenţii pot să fie legitimaţi la orice club, la fel ca la ONSŞ pentru licee. Acesta este un lucru foarte bun pentru CNMB şi ne avantajează enorm faţă de celelalte echipe, pentru că avem clasele cu profil sportiv. Dincolo de acest lucru, în mod sigur, dispariţia acelei obligativităţi va duce şi la o creştere a spectaculozităţii meciurilor”, a apreciat profesoara Denisa Stoicănescu, antrenoare de volei la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”.
De menţionat mai este faptul că echipa de gimnaziu de băieţi de la CNMB e antrenată de Marius Mărgărit (FOTO), iar cea de fete – de Romaniţa Nicolau.