marți, iulie 7, 2020
Fotbal Județean

Săptămâna şi propunerea! Florin Dinucu avansează ideea organizării Cupei de Iarnă a AJF

481Vizualizari

• competiţia ar trebui să se desfăşoare în sală, în perioada de pauză competiţională de la începutul anului viitor

La nivel judeţean, perioada de iarnă ar putea să fie acoperită de o competiţie inedită care ar trebui să se joace pe teren redus, în sală, după data de 15 ianuarie. Aceasta este ideea avansată de Florin Dinucu (jucător la Viitorul Voiceşti), care a obţinut recent şi licenţa de antrenor UEFA C. „Cupa de Iarnă a a AJF ar fi o soluţie optimă pentru a acoperi golul competiţional din perioada de pauză dintre tur şi retur. La aceasta, ar urma să ia startul echipele înscrise în competiţiile organizate sub egida AJF, în cele trei ligi judeţene, cu condiţia de a-i avea în componenţă doar pe jucătorii legitimaţi în mod oficial. Participarea nu ar trebui să fie obligatorie, iar absenţa vreunei echipe nu va fi sancţionată în niciun caz ca o neprezentare”, a precizat Dinucu.

„La fiecare turneu, vor fi premiate primele trei clasate şi vor fi acordate distincţii individuale”

Acesta a detaliat apoi şi celelalte condiţii de desfăşurare a Cupei de Iarnă. „Întrecerea ar trebui să se dispute pe teren redus, în sală, echipele interesate urmând a fi repartizate iniţial în serii regionale, cu cel mult şase participante, unde nu se va ţine cont de nivelul valoric în care acestea evoluează. Totuşi, pentru a se asigura un oarecare echilibru între ligi, nu vor juca în aceeaşi grupă mai mult de 2-3 formaţii de la acelaşi nivel. În funcţie de numărul total al echipelor participante, meciurile ar urma să se dispute în sistem cupă (eliminatoriu) sau campionat (fiecare cu fiecare), doar câştigătoarea urmând a accede mai departe la turneul final. Interesul asupra competiţiei ar creşte dacă în fiecare grupă vor fi acordate premii pentru primele trei clasate, dar şi câteva distincţii individuale, pentru cel mai bun jucător, cel mai bun portar, golgheterul turneului şi cel mai bun tânăr fotbalist. La fel se va întâmpla şi ulterior, când va avea loc turneul final”, a menţionat Dinucu.
„AJF Vâlcea va delega câte doi arbitri pentru fiecare turneu în parte, iar aceştia vor primi un barem stabilit dinainte, din banii strânşi în mod egal de la participante. Formaţia care va organiza competiţia va beneficia de faptul că nu va cotiza la plata arbitrajului. În plus, la fiecare grupă va mai fi prezent şi un supervizor din partea AJF, care va avea rolul de a asigura buna desfăşurare a turneului, acordarea premiilor şi de a fi liantul între arbitri şi echipe”, a mai adăugat jucătorul de la Viitorul Voiceşti.

„Competiţia ar fi foarte utilă pentru echipe, jucătorii vor avea meciuri în picioare pe timp de iarnă”

„Competiţia ar fi un lucru bun atât pentru echipe, pentru că vor avea ocazia să le ofere jucătorilor meciuri în picioare pe timp de iarnă, când vremea de afară nu permite să joci pe terenurile normale, cât şi pentru ceilalţi factori implicaţi. Mă refer aici la AJF, care va încasa bani pe cartonaşe (galbene, roşii) şi din sancţiunile pentru indisciplină. În plus, şi arbitrii vor încasa nişte bani frumoşi pe timp de iarnă. Aşadar, într-un cuvânt toată lumea ar avea de câştigat. În plus, Cupa de Iarnă e și foarte scurtă, practic, ar avea loc în doar două week-end-uri: în primul – s-ar disputa grupele regionale, în al doilea – turneul final. Sigur că ideea mea e doar un punct de reper şi ar mai putea fi adaptată în funcţie de cerinţe şi de alte lucruri”, a încheiat Florin Dinucu.