sâmbătă, aprilie 13, 2024
Diverse

Săptămâna trecută, la împlinirea a 494 de ani de la prima atestare documentară a Băilor Olăneşti, primarul Sorin Vasilache a premiat cuplurile de aur din localitate

714Vizualizari
Săptămâna trecută, mai precis luni, 19 iulie, la sediul Primăriei Oraşului Băile Olăneşti, a fost sărbătoare! Iar asta pentru că localitatea administrată de primarul Sorin Vasilache a celebrat 494 de ani de la prima atestare documentară. Chiar dacă nu s-au mai organizat, ca de obicei, evenimentele artistice prilejuite de Ziua Oraşului, alesul PSD nu a renunţat şi la festivitatea de premiere a cuplurilor de aur din Băile Olăneşti, care au sărbătorit 50 de ani de căsătorie în 2021. Aceasta a avut loc tot luni, 19 iulie, şi a fost urmată de o întâlnire culturală dedicată sărbătorii oraşului.
Cu această ocazie, primarul Sorin Vasilache a postat şi un mesaj pe Facebook, pe pagina oficială a UAT Băile Olăneşti. „Pe 19 iulie 2021, am aniversat împlinirea a 494 de ani de la prima atestare documentară a orașului Băile Olănești. La 19 iulie 1527, printr-un hrisov semnat de domnitorul Țării Românești, Radu de la Afumați întărea stăpânire asupra unor pământuri în Olănești și Iaroslăvești «jupânului Goran Spatar și fratelui sau Albul și unchilor săi Vlaicul și Danciul cu fiii lor». 19 iulie 1527 – 19 iulie 2021 reprezintă 494 de ani ce asigură istoria localității noastre și perspectiva unui viitor cu realizări și împliniri. Stațiunea Băile Olănești este una din puținele localități din țară ce întrunește în chip armonios doi factori naturali de cură: factorul climatic și topoclimatic local și factorul hidromineral constituit din apele minerale dătătoare de sănătate. Cele opt localități componente ale orașului, Livadia, Olănești, Cheia, Tisa, Gurguiata, Pietrișu, Comanca și Mosoroasa, încântă prin frumusețea peisajelor, unicitatea lăcașurilor de cult (Schitul Iezer, Pahomnie, Bradu, Biserica din lemn a lui Horea, Mânăstirea Comanca), dar și a rezervațiilor naturale (Parcul Național Buila Vânturarița, Lacul Frumos – Mosoroasa). Prestigiul, istoria și zestrea naturală a orașului nostru ne obligă pe noi, reprezentanții autorității publice locale, dar și pe toți locuitorii să asigurăm acestei minunate urbe toate resursele necesare pentru o modernizare la standarde europene. Nici anul acesta, ca urmare a restricțiilor prelungite impuse de Starea de Alertă, dar şi din cauza faptului că este necesară schimbarea locaţiei de organizare a evenimentului din Parcul Central, nu am putut sărbători Zilele Orașului așa cum ne-am obișnuit – cu spectacole, concerte, foc de artificii. Având convingerea că sentimentele de mândrie și bucurie, generate de privilegiul că suntem olăneșteni, vor fi trăite permanent cu maximă intensitate, urez tuturor locuitorilor orașului Băile Olănești multă sănătate, împliniri și spor în activitate! La mulți ani, olăneșteni! La mulți ani, Băile Olănești! Cu respect și prețuire, Primarul Orașului Băile Olănești, Ec. Vasile Sorin Vasilache”, a scris alesul PSD, pe reţeaua de socializare.