Diverse

Săptămâna viitoare, Ion Streinu va organiza o nouă ediţie a Festivalului Căluşului Vâlcean. Ca de obicei, evenimentul de la Şirineasa va avea loc în a doua zi de Rusalii

162Vizualizari
Săptămâna viitoare, luni, 24 iunie, în a doua zi de Rusalii, la Şirineasa, va avea loc o nouă ediţie a Festivalului Căluşului Vâlcean, ce coincide cu Ziua Comunei. Potrivit primarului Ion Streinu, evenimentul din 2024 va fi cel de-al 14-lea din istorie. Manifestarea cultural-artistică de la Şirineasa va fi organizată de administraţia locală în colaborare cu Consiliul Judeţean Vâlcea şi CJCPCT Vâlcea (Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale).
Şi anul acesta, la Festivalul Căluşului Vâlcean au fost invitate ansambluri din mai multe localităţi din judeţ. Evenimentul va începe cu obişnuita paradă a formaţiilor de căluşari (programată între orele 10.30 şi 11.00) şi va continua cu festivitatea de deschidere (între 11.00 şi 11.45). Cu acest prilej, pe scena amplasată în aer liber lângă biserica Şirineasa vor urca toate oficialilităţile invitate. Festivalul va continua cu micile recitaluri susţinute de ansamblurile participante şi se va încheia cu obişnuitele concerte de muzică populară ale artiştilor din cadrul orchestrei „Rapsodia Vâlceană”..
„Ca de obicei, bugetul pentru organizarea acestui eveniment este foarte mic, aşa că nu vom aduce artişti de top, care cer mii şi zeci de mii de euro. Am preferat să ţinem banii pentru investiţiile pe care vrem să le realizăm mai departe în comună. În aceste condiţii, îi vom promova din nou pe interpreţii noştri locali. Îi invit pe toţi vâlcenii care ţin la tradiţie să vină la Şirineasa în a doua zi de Rusalii şi să asiste la un frumos spectacol susţinut de căluşarii din judeţ!”, a spus primarul Ion Streinu.