luni, iunie 24, 2024
Fotbal Național

Săptămâna viitoare, Vâlcea va găzdui două meciuri din turul 1 al Cupei României – faza naţională. Iată programul celor trei echipe din judeţ care vor lua startul în competiţia knock-out!

865Vizualizari
Marţi, 20 iulie, a expirat oficial termenul până la care AJF-urile din ţară trebuiau să-şi desemneze reprezentantele în faza naţională a Cupei României. O zi mai târziu, FRF a centralizat situaţia formaţiilor care vor participa în ediţia 2021-2022 a competiţiei şi a anunţat programul meciurilor care vor avea loc în turul 1. În total, se vor disputa 41 de partide, care au fost stabilite pe criterii geografice, în majoritatea acestora întâlnindu-se grupări din acelaşi judeţ sau din cele învecinate.
Aşa cum am anunţat, printre cele care vor lua startul în runda inaugurală, se vor număra şi trei echipe din Vâlcea. Este vorba de Sparta Rm. Vâlcea (câştigătoarea fazei judeţene), Flacăra Horezu şi Minerul Costeşti (care s-au clasat în subsolul ierarhiei în ediţia trecută a Ligii a III-a). Oficialii FRF au decis ca fotbaliştii lui Mihai Lungan să înfrunte formaţia din Treapt, pe teren propriu, pe stadionul din incinta bazei sportive Brother’s Sport Hub, din Rm. Vâlcea. Pe de altă parte, Minerul Costeşti se va duela, cu CSM Jiul Petroşani, fostă colegă de serie în Liga a III-a, fiind posibil ca meciul să aibă loc tot la Rm. Vâlcea, dar pe Stadionul „Municipal” din Zăvoi.
Toate cele 41 de meciuri din turul 1 al fazei naţionale a Cupei României sunt programate miercuri, 28 iulie, de la ora 17.30.

Viitorul Dăeşti şi-a asigurat calificarea în turul 2 tocmai datorită victoriei din ultima rundă a Ligii a III-a, cu CSM Deva

De menţionat este faptul că Viitorul Dăeşti, cealaltă formaţie vâlceană care va participa în această competiţie, şi-a asigurat calificarea directă în turul 2 (care va avea loc peste două săptămâni, pe 11 august) graţie victoriei pe care a obţinut-o în ultima rundă a sezonului trecut, în deplasare, în faţa echipei CSM Deva (2-1). Adi Popa & Co. au terminat astfel pe locul 3 în Seria 7, iar echipa antrenată de Ştefan Nanu a pierdut podiumul şi este cea care evoluează acum în turul 1, în timp ce fotbaliştii de la Fedeleşoiu vor juca din etapa secundă a competiţiei.
Dacă şi Viitorul Dăeşti ar fi fost distribuită în runda inaugurală a Cupei României, am fi avut în mod cert două dueluri inter-judeţene, cu Sparta Rm. Vâlcea şi Minerul Costeşti pe post de gazde, iar Viitorul Dăeşti şi Flacăra Horezu ca adversare, însă nu se ştie cum le-ar fi împerecheat FRF pe cele patru.

CUPA ROMÂNIEI

Turul 1
• Miercuri, 28 iulie / Ora 17.30:
Armata Aurul Brad – CS Hunedoara
ACS Poli Timişoara – CSM Deva
ACS Nera Bozovici – Progresul Ezeriş
CS Universitatea de Vest din Timişoara – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii
Fortuna Becicherecu Mic – Avântul Periam
Gloria Lunca Teuz Cermei – Lotus Băile Felix
Foresta Tileagd – Luceafărul Oradea
Sportul Beclean – Someşul Dej
ACS Floreşti – Sănătatea Cluj
ASCF Lăpuş R – Progresul Şomcuta Mare
Ştiinţa Beltiug – CSM Satu Mare
Rapid Jibou – Sportul Şimleu Silvaniei
Voinţa Stremţ – CS Ocna Mureş
Industria Galda – AFC Unirea 1924
ACS Steagu Roşu Braşov – Kids Tâmpa Braşov
FC Avrig – Olimpic Cetate Râşnov
Kinder Sângeorgiu de Mureş – Unirea Ungheni
Golimpiakosz Odorheiu Secuiesc – AFC Odorheiu Secuiesc
Inter Aninoasa – FC Pucioasa
Asalt Bucureşti – ACSM Olteniţa
Viitorul Curiţa – CSM Bacău
Moldova Cristești – Dante Botoşani
CSM Paşcani – Huşana Huşi
Juniorul Suceava – Şomuz Fălticeni
CSM Vaslui – Sporting Juniorul Vaslui
Victoria Traian – Viitorul Ianca
Înfrăţirea Jilavele – Recolta Gheorghe Doja
Pescăruşul Sarichioi Junior – Sportul Chiscani
CS Năvodari – Gloria Albeşti
Zimbrul Slobozia Conachi – Sporting Lieşti
Phoenix Poşta Câlnău – CSO Plopeni
Inizio Focşani – KSE Târgu Secuiesc
Dunărea Ciocăneşti – Înainte Modelu
CS Făurei – Agricola Borcea
CS Brăneşti – CS Tunari
ASCS Petrolul 95 Ploieşti – Flacăra Moreni
Maxima Hobaia – CSM Alexandria
CS Cârcea – Petrolul Potcoava
Viitorul Şimian – Gilortul Tg. Cărbuneşti
Sparta Rm. Vâlcea – Flacăra Horezu
Minerul Costeşti – CSM Jiul Petroşani