vineri, iulie 10, 2020
Administrație

Sărdărescu realizează investiţii de anvergură la Spitalul Orăşănesc din Horezu

178Vizualizari

Primarul Nicolae Sărdărescu a obţinut o finanţare de 1,7 milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii pentru dotarea spitalului din Horezu. Potrivit alesului PSD, la această sumă, se mai adaugă încă 170 de mii de lei din partea primăriei, care vor fi investiţi, de asemenea, în aparatură medicală de ultimă generaţie. „În plus, tot în ceea ce priveşte spitalul, vom realiza o altă lucrare de anvergură. E vorba despre o investiţie care beneficiază de fonduri europene, ce se referă la „Extinderea, dotarea şi modernizarea Ambulatorului integrat al Spitalului Orăşănesc Horezu”, acesta fiind şi titlul proiectului. Am semnat contractul de finanţare pe 14 mai, la sediul ADR Sud-Vest Oltenia, proiectul fiind finanţat prin POR 2014-2020. Investiţia presupune dezvoltarea serviciilor oferite de Ambulatoriul Integrat al Spitalului Orăşănesc Horezu, prin achiziţionarea unui mamograf cu tomosinteză 3D, a unui computer tomograf, a unui aparat RX grafie şi a unui RMN. Pe de altă parte, tot prin acest proiect, vor mai fi achiziţionate 20 de echipamente tehnologice şi 45 de elemente de mobilier necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţii”, a precizat Sărdărescu, care a mai dezvăluit faptul că valoarea totală a proiectului de extindere, dotare şi modernizare a Ambulatorului integrat al Spitalului Orăşănesc Horezu va fi de 10,61 milioane de lei.

Ministrul Sorina Pintea a lăudat condiţiile existente la spitalul din Horezu

Primarul social-democrat a adăugat că, pentru RMN, se va realiza o extindere a clădirii Ambulatoriului, cu un spaţiu pentru primire a pacienţilor, o cabină pregătitoare, o zonă de aşteptare, cameră de comandă cu pupitru, cameră magnet şi cameră tehnică. „Vom monta cel târziu până în iarnă aparatura medicală pe care o vom achiziţiona prin acest proiect şi o vom da în funcţiune. Mai puţin însă RMN-ul, pentru că nu este sigur dacă vom finaliza clădirea anexă, care e posibil să fie gata abia la începutul anului viitor. După finalizarea acestui proiect, care e de referinţă pentru ultimii 20 de ani, Spitalul Orăşănesc va deveni unul dintre cele mai moderne din regiunea Sud-Vest Oltenia”, a menţionat Sărdărescu.
„În urmă cu două luni, doamna ministru Sorina Pintea a venit la Horezu şi ne-a lăudat pentru investiţiile pe care le-am realizat la spital, care a trecut printr-un amplu proces de modernizare în ultimii ani. Aceasta a apreciat condiţiile excelente din spital, de cazare, masă, medicamentaţie şi tratament. La Horezu, niciun pacient nu cumpără medicamente, e total interzis acest lucru. Avem 41 de medici în prezent şi intenţionăm să ne extindem şi către alte specializări, cum ar fi cele de diabetologie şi chiar oncologie”, a concluzionat primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.