miercuri, septembrie 30, 2020
Diverse

Şase elevi din Păuşeşti Măglaşi, premiaţi la concursul „Vâlcea – Colţ de Rai”

720Vizualizari

Săptămâna trecută, mai precis miercuri, 15 ianuarie, cu prilejul aniversării a 170 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul”, din Rm. Vâlcea, a avut loc etapa finală a concursului judeţean cu caracter cultural „Vâlcea – Colţ de Rai”, care a ajuns la cea de-a opta ediţie. Şi în 2020, elevii din comuna Păuşeşti Măglaşi s-au numărat printre premianţi, iar asta poate şi datorită implicării bibliotecarei Ioana Goran.
Cel mai premiat elev la ediţia din acest an a fost chiar fiul acesteia, Dimitrie Goran, care a obţinut locul 3 la secţiunea Poezie, cu poemul Vis de vară, precum şi locul 2 la categoria Pictură / Desen, unde Eliza Maria Adam a fost recompensată cu o menţiune. Altfel, un premiu important a câştigat şi Alexandra Şuteanu, al cărei eseu a fost cel mai apreciat de către Cercul de la Râmnic „România – Grădina Maicii Domnului”. În plus, alţi doi elevi din Păuşeşti Măglaşi au obţinut diplome de participare, pentru că operele lor au fost selecţionate la etapa finală. Este vorba de Teodor Tănăsoaică (la categoria Poezie) şi de Ştefania Elena Breazu (la Pictură / Desen).
Concursul judeţean „Vâlcea – Colţ de Rai” a fost înfiinţat în urmă cu peste un deceniu, iar prima denumire a acestuia a fost Concursul anual „Ţara Loviştei – Colţ de Rai”. Ulterior, manifestarea a fost strămutată la Rm. Vâlcea şi organizată sub egida Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul”. Fondatorul concursului a fost dr. ing. Mihai Sporiş (care nu a lipsit nici de la ediţia din acest an), liderul informal al Cercului de la Râmnic „România – Grădina Maicii Domnului”. Acesta a instituit şi o secţiune specială la „Vâlcea – Colţ de Rai”, marele premiu revenind Alexandrei Şuteanu, din Păuşeşti Măglaşi, pentru un eseu.

Premiile câştigate de elevii din Păuşeşti Măglaşi la ediţia a VIII-a a concursului judeţean „Vâlcea – Colţ de Rai” (2020):

Secţiunea Poezie
• premiul 3: Dimitrie Goran (cu poemul Vis de vară) şi Maria Bojin (cu Floare de colţ)
• menţiune: Teodor Tănăsoaică

Secţiunea Pictură / Desen
• premiul 2: Dimitrie Goran
• menţiune: Eliza Maria Adam
• diplomă de participare: Ştefania Elena Breazu

Cercul de la Râmnic „România – Grădina Maicii Domnului”
• premiul 1: Alexandra Şuteanu (eseu)