miercuri, ianuarie 27, 2021
Handbal

Savehof – interes ZERO pentru Liga Campionilor! A venit doar cu 11 jucătoare la Vâlcea!!! Cu Bietigheim, Krim sau echipa suedeză, SCM chiar nu putea rata calificarea

112Vizualizari

• sâmbăta trecută, scandinavele n-au obţinut nici măcar o lovitură de la 7 metri!

IK Savehof nu a avut decât 11 jucătoare în meciul de la Rm. Vâlcea, dintre care două au fost portari. În aceste condiţii, antrenorul Rasmus Oberby (31 de ani) a asistat neputincios la o înfrângere normală, iar probabil că, la final, s-a şi bucurat că n-a pierdut la 15 sau la mai multe goluri, cum a păţit-o Krim Ljubljana. Formaţia scandinavă a fost atât de slabă încât n-a reuşit să obţină nici măcar o lovitură de la 7 metri, fapt rar întâlnit în handbal, chiar şi la nivel de junioare!!! De partea cealaltă, SCM a beneficiat de două lovituri de pedeapsă, ambele fiind transformate: prima de ucraineanca Iryna Glibko (în minutul 5), iar alta de tânăra Roberta Stamin (cu puţine secunde înainte de finalul meciului).
„Avem o echipă alcătuită din multe jucătoare tinere, iar Liga Campionilor e o competiţie numai bună pentru ca acestea să prindă cât mai multă experienţă”, a explicat Rasmus Overby, la conferinţa de presă care a urmat meciului din Sala Traian. Interesul ZERO al echipei din Suedia pentru Liga Campionilor s-a văzut şi în tur, când doar 807 spectatori au fost în tribunele cochetei şi giganticei Partille Arena (care are o capacitate de 4000 de locuri)!
Dincolo de satisfacţia de a le vedea pe favorite în sferturi, mulţi dintre spectatorii vâlceni recunosc că IK Savehof, ca şi Krim Ljubljana, nu ar fi avut ce să caute într-o competiţie de anvergură cum e Liga Campionilor, cu atât mai mult în Main Round. Cu echipe ca BSG Bietigheim (care nici în Cupa EHF n-a avut prestaţii de senzaţie, fiind ultima clasată într-o grupă cu Ikast Herning, Lada Togliatti şi Storhamar), Krim Ljubljana sau IK Savehof, nu se puteau rata niciodată sferturile Ligii Campionilor. Când SCM a dat însă de „nuci” mai tari (chiar dacă vâlcencele s-au zbătut din greu şi au făcut eforturi supraomeneşti), tot n-a scos niciun punct. A se vedea meciurile cu Brest Bretagne, Buducnost Podgorica sau Audi ETO Gyor. De altfel, nici pe cele de teapa sa, SCM nu le-a învins pe linie: a fost, prima oară, eşecul din Germania, din toamna trecută, iar apoi remiza „pe fond de gripă”, din Slovenia, de sâmbătă, 22 februarie.