marți, aprilie 13, 2021
Handbal

Scandalul de la SCM continuă! Verigeanu îl amenință cu un proces pe Pîrvulescu, de care mai face și caterincă… El mai spune: Ne vor pleca jucătoarele. Vom ajunge rușinea României!

541Vizualizari
Printr-un comunicat amplu și scris în grabă, postat de pagina de Facebook a SCM Rm. Vâlcea, președintele clubului de handbal, Florin Verigeanu, i-a acuzat pe reprezentanții majoritari ai Consiliului Local (USR PLUS și PNL) că sunt foarte aproape de a distruge un brand puternic în România. Astfel, continuă acuzele în spațiul online, mai ales după ce Alianța pentru Râmnic a cerut detalierea cheltuielilor – lucru normal, de altfel, de vreme ce vorbim și de bani publici.
„După câteva zile de incertitudine, mă văd nevoit să ies public în fața dumneavoastră și să îmi spun punctul de vedere, ca și președinte al secției de handbal din cadrul clubului SCM Râmnicu-Vâlcea, în fața unor „justificări” făcute de consilierii locali PNL și USR PLUS, privind decizia de a respinge rectificarea bugetară necesară pentru plata salariilor angajaților de la SCM Rm. Vâlcea (jucătoare, antrenori, staff medical și angajați). O să le răspund punctual la toate încercările de inducere în eroare a iubitorilor de handbal din Vâlcea și nu numai.
Înainte de a începe, țin să informez stimabilii consilieri, în speţă, pe cei care refuză să fie de acord cu această rectificare bugetară, că indiferent de decizia lor de a fi sau a nu fi de acord cu această rectificare sau de a aproba sau nu bugetul pe anul 2021 pentru echipă, salariile tuturor tot vor trebui plătite, cel puțin până la data de 30.06.2021, pentru că au Contracte de Activitate Sportivă pe o perioada determinată. Prin votul dumneavoastră, nu faceți decât să se amâne aceste plăți până la apariția unor hotărâri ale comisiilor sportive sau judecătorești. Singurul lucru pe care o să reușiți să-l realizați este că veţi face orașul Râmnicu Vâlcea de rușine în România, și mai cu seamă în Europa, iar SCM-ul va fi tratat ca un club neserios, unul care nu își plătește salariații. Nenorocirea este că nu se va vorbi de această rușine despre consilierii PNL sau USR PLUS, ci se va vorbi de Râmnicu Vâlcea, România și despre handbalul românesc. Pentru realizarea acestei credibilități, am muncit 3 ani de zile, am oferit jucătoarelor și staff-ului tehnic condiții specifice unui club profesionist, care să atragă valori handbalistice la care nu se gândea nimeni acum ceva timp. În acești 3 ani, nu a existat o zi întârziere la plata drepturilor financiare, fapt care a dus ca acest club să fie apreciat și de unde acum 3 ani nimeni din marile nume din handbal nu voia să audă de Vâlcea, de România, acum impresarii ne sună primii și ne întreabă dacă dorim anumite jucătoare de valoare.
Fie că vă place, fie că nu, fie că am fost contestat pentru faptul că am venit de la fotbal la handbal, am reușit ca, în această perioadă împreună, alături cu staff-ul meu, să ajungem și, mai ales, să ne menţinem în fruntea handbalului din România, în primele 8 echipe din Europa. Faptul că am fost contestat și poate mai sunt și acum, nu a făcut decât să mă ambiționeze mai mult și să le arăt contestatarilor că împreună cu colegii mei putem aduce acest club la cel mai înalt nivel. Eu zic că am reușit acest lucru, chiar cu bani mult mai puțini față de celelalte concurente. Bugetul clubului este undeva pe locul 5-6 în acest campionat intern și nu vreau să ne comparăm cu celelalte echipe din Europa pe partea financiară, fiindcă am deveni ridicoli. Să stiți că noi, ca și conducere a clubului, am atras sume importante din venituri proprii și am completat bugetul echipei, nu am stat doar pe banii publici primiți de la Primăria Râmnicu Vâlcea și Consiliul Județean Vâlcea.
Domnul viceprimar Pârvulescu și-a permis de-a lungul timpului să facă afirmații periculoase, anume că la SCM se spală bani, iar, mai nou, că aproximativ 500.000 de euro se scurg anual în buzunarele unor membri. Probabil aceste declarații le-a făcut la sfărșitul unei săptămâni istovitoare de muncă, conform raportului prezentat în mediul online, iar cele 9 persoane care au fost în audiență în această săptamână l-au epuizat fizic și intelectual, altfel nu-mi explic cum poate afirma așa ceva.
Sigur că la început am fost frustrat, cum un om care are o pregătire superioară, o facultate, care a ocupat un loc important în admistrația fiscală, poate susține asemenea aberații și minciuni ordinare. Apoi, când am văzut de fapt care era calificarea stimabilului, m-am liniștit, dar tot va trebui să probeze cele afirmate într-o instanță.
Domnilor consilieri, nu știți ce greu se capătă credibilitatea și ce ușor se pierde!
Și acum voi răspunde punctual la „justificările” consilierilor PNL și USR PLUS, anume, de a da aviz negativ acestei rectificări bugetare.
1. Ni s-a spus că nu am depus balanța de venituri și cheltuieli la 30 septembrie 2020.
R: S-a depus la data de 25.11.2020 și are nr. de înreg 44520.
2. S-a spus că nu am motivat de ce se face rectificarea bugetară și unde se duc banii.
R: Pe site-ul Primăriei este afișat din data de 20.11.2020 Raportul de aprobare la proiectul de hotărâre privind rectificarea de buget cu motivele și explicațiile unde se duc exact acești bani, respectiv salariile jucătoarelor.
3. Au spus că în luna martie și aprilie au fost plătite salariile diminuate conform Ordonanţei de Urgență și au rămas un million de lei economie la club.
R: Acest million de lei necheltuit s-a întors la Primărie printr-o rectificare bugetară HCL 122/28.05.2020, sedință la care au participat foarte mulți din actualii consilieri locali PNL, dar probabil au uitat.
4. Că nu suntem de acord cu efectuarea unui audit.
R: Aici cred că subestimați inteligența vâlcenilor. Cum adică nu suntem de acord cu auditul? Păi, când vine un control de la organele competente te întreaba dacă ești sau nu de acord? Se face controlul și gata!
Și nu pot să nu vă informez că, în primăvara acestui an, am avut în control Curtea de Conturi, care a verificat anul fiscal 2019. În urma controlului, nu s-a găsit nimic ilegal!
În încheiere, trebuie să-i informez pe toți cei care prețuiesc această echipă că deja unele dintre cele mai importante jucatoare au fost contactate de alte cluburi, iar dacă situația nu se remediază urgent, ele vor fi lăsate să plece.
Încă o dată, fac apel la domnii și doamnele consilieri locali PNL și USR PLUS să lase orgoliile și să încerce să ia niște hotărâri înțelepte, care să nu afecteze activitatea clubului. Dacă în cel mai scurt timp această situație nu se remediază, atunci, cu părere de rău, vă anunț că sfârșitul anului ne va găsi făra câteva dintre cele mai importante jucătoare din lotul echipei și astfel, va dispărea cel mai important vector de imagine al Municipiului Râmnicu Valcea în Europa”, a transmis Florin Verigeanu.