luni, aprilie 12, 2021
Handbal

SCM, aproape de o mare surpriză la Brest! Vâlcencele au avut o prestaţie fantastică până la pauză

138Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea a avut o evoluţie bună în meciul pe care l-a disputat în deplasare, în runda inaugurală a Ligii Campionilor, în fieful echipei franceze Brest Bretagne. Elevele lui Florentin Pera au avut o prestaţie diametral opusă faţă de meciul catastrofal care a avut loc în sezonul trecut, când au fost conduse cu 22-9 încă de la pauză. De această dată, prima repriză s-a încheiat la egalitate (12-12), vâlcencele fiind nevoite să se recunoască învinse în cel de-al doilea mitan, cu 28-21.

În prima repriză, SCM a condus la o diferenţă de trei goluri (8-5 şi 9-6)

SCM s-a ţinut scai de formaţia din Hexagon în primul sfert de oră al meciului, iar scorul a fost mereu egal. De la 5-5, jucătoarele din Sala Traian s-au desprins surprinzător la 8-5, în minutul 18, Diana Ciucă a apărat o lovitură de la 7 metri executată de Isabelle Gulden, aşa că antrenorul Laurent Bezeau a cerut time-out pentru a reface moralul elevelor sale. Iar sfaturile sale au fost de bun augur, Brest Bretagne restabilind egalitatea în minutul 25 (9-9).
Echilibrul s-a consemnat şi la pauză (12-12), după care, din păcate pentru echipa noastră, lucrurile nu au mai mers la fel de bine. La 18-16, în minutul 41, Florentin Pera a solicitat un time-out, pentru a-şi readuce jucătoarele cu picioarele pe pământ, dar degeaba! Trupa franceză s-a desprins încet, dar sigur, pe tabela de marcaj: 20-16 (în minutul 46) şi 23-17 (în minutul 50). Până la urmă, meciul s-a încheiat cu 28-21, după ce Iryna Glibko a ratat o aruncare de la 7 metri, mingea fiind apărată de Cleopatre Darleaux. Franţuzoaica a fost portariţa numărul 1 a echipei Brest Bretagne de această dată, după ce, în sezonul trecut, daneza Sandra Toft a fost cea care le-a închis jucătoarelor vâlcene drumul spre gol.

Iberica Marta Lopez Herrero a fost cea mai prolifică din tabăra vâlceană

În acest duel, pentru SCM Rm. Vâlcea au înscris următoarele jucătoare: Marta Lopez Herrero (4 goluri), Ann Grete Norgaard Osterballe (3), Iryna Glibko (3), Alicia Fernandez Fraga (3), Jelena Trifunovic (2), Asma Elghaoui (2), Zeljka Nikolic (1), Kristina Liscevic (1), Mireya Gonzalez Alvarez (1) şi Maren Nyland Aardahl (1).
Eşecul din Hexagon nu schimbă cu nimic datele problemei pentru SCM, care oricum nu putea emite mari pretenţii în faţa echipei din Brest, una dintre cele două mari favorite ale Grupei B, alături de Audi ETO Gyor. „Municipalele” aspiră la o clasare pe locurile 3-6 şi trebuie să câştige în special meciurile de pe teren propriu cu formaţiile de mijlocul ierarhiei.