sâmbătă, februarie 27, 2021
Handbal

SCM – Borussia Dortmund, meciul de la care va începe revirimentul echipei vâlcene

187Vizualizari

• partida va avea loc sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Traian

După eşecul suferit în Ungaria, în faţa echipei Audi ETO Gyor (31-38), lucrurile se prezintă la fel pentru SCM Rm. Vâlcea în ceea ce priveşte lupta pentru locul 6 în Grupa B, ce asigură calificarea în faza eliminatorie a Ligii Campionilor. Elevele lui Florentin Pera aveau puţine speranţe de a obţine vreun punct din duelul cu multipla campioană a Europei, bătălia lor din subsolul clasamentului fiind cu Podravka Koprivnica şi Borussia Dortmund. Lucru recunoscut şi de tehnicianul de la SCM, după înfrângerea cu Odense Handbold, din urmă cu o lună.
Aşa cum se cunoaşte, meciul anterior de pe teren propriu, cu echipa Yuliyei Dumanska (de duminică, 11 octombrie), a fost amânat, din cauză că Vâlcea a devenit „zonă roşie”, după numeroasele cazuri de Covid-19 din ultima perioadă. Un alt motiv al reprogramării duelului cu echipa croată a fost acela că la clubul vâlcean şi Sala Traian au fost depistate pozitiv 10 persoane.

Elevele lui Florentin Pera, obligate să câştige contra campioanei Germaniei

În următoarea rundă, conform calendarului Ligii Campionilor, SCM va primi, pe teren propriu, vizita echipei Borussia Dortmund, într-un duel în care vâlcencele nu au decât varianta victoriei. Orice alt rezultat le-ar complica situaţia în lupta aprigă pentru locul 6 în Grupa B. Formaţia germană nu are în lot nicio jucătoare consacrată la nivel mondial, aşa că va porni cu şansa a doua în faţa trupei antrenate de Florentin Pera.
Week-end-ul trecut, nemţoaicele au pierdut pe teren propriu cu Buducnost Podgorica (26-28), după ce au condus cu 15-13, la pauză, iar de-a lungul meciului, atât în prima repriză, cât şi în cea de-a doua, au avut adesea câte patru goluri în plus.
Meciul cu Borussia Dortmund e programat sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Traian, şi se va dsputa tot fără spectatori, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de Covid-19.