vineri, decembrie 1, 2023
Handbal

SCM face spectacol în Campionatul Naţional de tineret! La Cisnădie, handbalistele „municipale” au atins „borna 50”!

66Vizualizari
La începutul acestei săptămâni, SCM Rm. Vâlcea a disputat un nou meci în Campionatul Naţional de tineret, cel de-al cincilea din sezonul actual. Astfel, luni, 13 noiembrie, trupa antrenată de Mia Rădoi a înfruntat-o pe Măgura Cisnădie, în deplasare, în faţa căreia s-a impus fără drept de apel, cu 50-18 (după 25-9, la pauză). Aşa cum se observă, cele două reprize s-au încheiat cu acelaşi scor (25-9), fapt foarte rar întâlnit în handbal.
La Cisnădie, golurile echipei vâlcene au fost marcate de Georgiana Alina Muşat (8), Alexandra Francesca Maria Bălan (7), Sara Ana Maria Truşcă (7), Anamaria Mihaela Grigore (6), Alexia-Mihaela Oprea (6), Andreea Dina (4), Alexandra Micu (4), Alexandra Popovici (3), Alexandra Adam (2), Aida-Gabriela Brumaru (1), Maria Daniela Ştefan (1) şi Mălina Maria Avădanei (1).
După primele cinci meciuri disputate din actualul sezon al Campionatului Naţional de tinere, SCM Rm. Vâlcea e lideră în Seria B, cu 13 puncte, acumulate din patru victorii şi o remiză (34-34, în deplasare, cu vicelidera Minaur Baia Mare, care a adunat până acum 10 puncte în patru partide). Pentru echipa noastră, acesta a fost ultimul meci din 2023. Potrivit site-ului frh.ro, „municipalele” vor mai juca din nou la începutul lui 2024, mai precis pe 28 ianuarie, în deplasare, cu Gloria Bistriţa-Năsăud.

Elevele Miei Rădoi şi-au trecut în cont cea mai clară victorie obţinută de o echipă care a jucat în deplasare

Diferenţa de 32 de goluri cu care SCM Rm. Vâlcea s-a impus în această săptămână este una dintre cele mai mare înregistrate până acum în Seria A din Campionatul Naţional de tineret. În acest sens, pe 18 septembrie, tot Măgura Cisnădie a pierdut cu 16-48 în fieful echipei CSM Corona Braşov. În plus, în Seria B, s-a mai consemnat un alt rezultat la fel de categoric, pe 10 septembrie, când CSM Bucureşti a bătut-o cu 52-20, pe teren propriu, pe SCM „U” Craiova. Cel puţin dintr-un punct de vedere, succesul obţinut la Cisnădie de handbalistele antrenate de Mia Rădoi este însă unic, acesta fiind cel mai clar înregistrat de o echipă în deplasare.