Handbal

SCM Rm. Vâlcea a anunţat transferul Dariei Bucur (inter dreapta, 21 de ani). Aceasta va evolua în Sala Traian în următoarele două sezoane

744Vizualizari
Marţi, 27 octombrie, SCM Rm. Vâlcea a anunţat transferul Dariei Bucur (inter dreapta, 21 de ani), cea de-a doua jucătoare de la Corona Braşov pe care oficialii echipei din Sala Traian au acontat-o încă din vară – prima fiind portăriţa Daciana Hosu (22 de ani). Din păcate, mutarea s-a concretizat mai târziu decât se aşteptau fanii, din cauza problemelor pe care tânăra handbalistă le-a avut cu conducerea clubului de sub Tâmpa, care nu voia să-i dea dezlegare pentru a pleca în altă parte.
Daria Bucur a fost suspendată provizoriu pe 26 noiembrie 2019, după ce a făcut parte dintre jucătoarele de la Corona Braşov care au beneficiat de tratament cu laser intravenos, pentru creşterea performanţelor sportive. Ea a primit 16 luni de suspendare din partea ANAD (Agenţia Naţională Anti Doping), dar WADA (World Anti-Doping Agency / Agenţia Mondială Anti Doping), i-a redus apoi pedeapsa la jumătate, astfel că a devenit din nou aptă de joc din septembrie.
În vară, Daria Bucur a încercat să devină liberă de contract, pentru a semna cu SCM, dar a pierdut memoriul pe care l-a făcut la Federaţie. Potrivit zvonurilor, ultima posibilitate pentru a scăpa de Corona Braşov a fost aceea de a renunţa la salariul pe un sezon. La fel cum a procedat şi portăriţa Daciana Hosu, cealaltă jucătoare adusă de Vâlcea de sub Tâmpa.

„Abia aștept să ajut echipa în drumul său din Liga Florilor și Liga Campionilor”

Imediat după perfectarea transferului Dariei Bucur, oficialii de la SCM Rm. Vâlcea au dat publicităţii un comunicat de presă, care a fost postat şi pe pagina de Facebook a clubului. „Interul dreapta Daria Bucur (21 ani) este, pentru două sezoane, jucătoarea echipei noastre. În ultimii trei ani, tânăra handbalistă a evoluat pentru Corona Brașov. După ce a trecut pe la loturile naționale de junioare și tineret, Daria Bucur a debutat anul trecut și la naționala de senioare a României. Bine ai venit, Daria!”, a transmis SCM Rm. Vâlcea.
Tot cu această ocazie, a fost postată şi o scurtă declaraţie a tinerei handbaliste. „Mă bucur de reînceperea activității, revin pe teren cu dor și plăcere pentru acest sport. Îmi doresc să atingem performanțele dorite de noi toți și să ne bucurăm de handbal împreună. Am ales Vâlcea atât pentru proiect, cât și pentru răbdarea pe care a avut-o cu mine, lucru pentru care le mulțumesc conducătorilor clubului și antrenorilor. Abia aștept să ajut echipa în drumul său din Liga Florilor și Liga Campionilor”, a afirmat noua jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea, Daria Bucur.
Sursă foto: Facebook